Amsterdam Fringe
Acteur Dan Ireland-Reeves vlak voor zijn optreden op het podium in het Compagnietheater. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Sekswerker steelt show tijdens Amsterdam Fringe

“I don’t live at home anymore. I think I deserve some credits for that at least. Most people of my age still live at home at my age, they still live with their parents. Many people twice of my age do. Their parents still do their washing.” Het zijn enkele uitspraken van Tyler Everett, jongstleden zondagavond tijdens de solovoorstelling ‘Bleach’ vanaf het podium in het Compagnietheater.

Bleach

Tyler, gespeeld door de Britse acteur Dan Ireland-Reeves, speelt een hoerenjongen die zijn centen verdient als sekswerker in de Londense buurt SOHO. Tijdens Bleach romantiseert Tyler zondagavond geheel bevlogen en op komische wijze zijn bestaan als sekswerker. Niet alleen bevlogen en komisch maar ook dapper als jong talent vanaf een podium voor publiek, want zeg nou zelf, het is nou niet het meest charmante beroep om uit te oefenen.

Gewapend met een rugzak vol stimulerende homo-erotische artikelen zoals een dildo en een cockring baant Tyler zich een weg door Londen waar hij van bil tot bil gaat om zijn geld te verdienen. Het bestaan ging hem probleemloos af, hij genoot ervan, verdiende veel geld totdat een vervelende gebeurtenis hem confronteerde met de schaduwkanten van het beroep…

De Britse acteur Dan Ireland-Reeves is één van de smaakmakers tijdens het Amsterdam Fringe Festival en speelde van 7 tot 11 september vier voorstellingen in de stad. Het festival duurt nog tot 17 september en er zijn nog zat leuke voorstellingen om te bekijken.

Amsterdam Fringe

Fringe betekent letterlijk ‘rand’ en is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Fringe is een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en dito publiek. Het Amsterdam Fringe Festival bevindt zich in de rafelranden van het jaarlijkse Nederlands Theater Festival.

World Fringe Alliance

Er zijn meer dan 190 Fringe Festivals over de hele wereld. Tijdens Fringe wordt het publiek uitgenodigd het avontuur met de makers aan te gaan. The World Fringe Alliance is een informele verzameling van internationale Fringe festivals uit Grahamstown , Hollywood , New York , Adelaide , Perth , Praag , Brighton,Edinburgh en Amsterdam. Gezamenlijk bereiken zij wereldwijd een miljoenenpubliek, waardoor de kansen op bijvoorbeeld globale en veel grotere sponsors flink toenemen.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Al eens een kijkje genomen op onze pagina Cultuur?