RAMSES IN VOGELVLUCHT in Apollofirst theater

RAMSES IN VOGELVLUCHT in Apollofirst theater
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

RAMSES IN VOGELVLUCHT in Apollofirst theater

Een bijzondere voorstelling op het gebied van theater in Amsterdam. Tijdens RAMSES IN VOGELVLUCHT op donderdag 21 maart 2019 wordt de liederen van Ramses op speciale wijze vertolkt. ‘Van alles wat er over mij wordt gezegd, kan ik gelijk het tegendeel beweren: eerlijk, oneerlijk, trouw, ontrouw maar nooit spijt! Ik heb geleefd. En ik hoop dat u dat ook doet!’

In dit programma vertolkt Fredie Kuiper de oude Ramses met de jonge ziel en Jorick Jochims de jonge Ramses met de oude ziel. Zij imiteren niet maar blazen, ieder op hun eigen wijze, de liederen van Ramses nieuw leven in’, is te lezen in de aankondiging van de voorstelling bij Apollofirst Theater.

Liederen, woorden en anekdotes

Met liederen, woorden en anekdotes in gesproken tekst wordt stilgestaan bij het leven van Ramses. Bekende en minder bekende liederen zullen tijdens de voorstelling de revue passeren. Dat gebeurd vliegensvlug, omdat het leven van Ramses shaffy volgens de bedenkers van het stuk te groot is om in zijn geheel in een programma te kunnen vangen.

Fredie is Amsterdamse en dronk menig glas met Ramses op de Nieuwmarkt

‘Fredie Kuiper speelt accordeon en zingt en schrijft eigen Nederlandstalige nummers. Fredie is Amsterdamse en dronk menig glas met Ramses in café Riek op de Nieuwmarkt.
Jorick Jochims kwam tijdens zijn opleiding in Antwerpen in aanraking met de teksten van Ramses. Het was voor hem een kans om het ‘schone’ zingen achter zich te laten en zich als acteur te bekommeren om het hart van het lied en dat tot kloppen te brengen’, is te lezen in de aankondiging van RAMSES IN VOGELVLUCHT.

vrijetijdamsterdam.nl