Nieuw filosofie- en theaterfestival voor kinderen en jongeren

Nieuw filosofie- en theaterfestival voor kinderen en jongeren
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Nieuw filosofie- en theaterfestival voor kinderen en jongeren

DenkStation is een nieuw, tweedaags filosofie- en theaterfestival speciaal voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar. Deze allereerste editie vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2019 in Theater De Krakeling. Tijdens het festival brengen filosofen en theatermakers als Connie Palmen, Babah Tarawally, Stine Jensen en René van ’t Hof het jonge publiek het hoofd op hol.

Op vrijdagavond 8 maart opent het theater in Amsterdam de deuren voor jongeren vanaf 12 jaar en op zaterdag zijn er voorstellingen en lezingen voor kinderen vanaf 8 jaar. De combinatie met theater binnen het festival DenkStation maakt filosofie toegankelijk voor kinderen uit de hele stad. Theater met filosofische interventie bij BREKEN 3 van DEGASTEN, Haroon Sheikh vraagt zich met Nineties Productions af ‘Wat doen we in 2030’? en danst Maxine Lishout samen met filosofen Elize en Jos de Mul op de Cloud.

Het festival DenkStation loopt vooruit op de Maand van de Filosofie in april. Tijdens het festival wordt het eerste filosofische kinderboek van de Maand van de Filosofie officieel gepresenteerd. Speciaal voor het festival schreef Abdelkader Benali het filosofische kinderboek Mijn broer en ik. Inspiratie voor het boek haalde hij uit gesprekken die hij had met leerlingen van de Admiraal de Ruijterschool. Op zaterdag 9 maart om 12:30 zullen de leerlingen hem het eerste exemplaar overhandigen in Theater De Krakeling.

Optredende sprekers en theatermakers: Karim Benammar, DEGASTEN, Tina Rahimy, René Akkermans, Jos de Mul, Elize de Mul, Maxine Lishout, Khadija al Mourabit, Annelies Appelhof, René ten Bos, Fronnie Biesma, Saman Amini, Marli Huijer, Frank Meester, Manon Duintjer, Marlies Visser, Abdelkader Benali, Babah Tarawally, Lydia Baan Hofman, Nico Tillie, Hafez Ismaili M’Hamdi, Michel Hormes, Awee Prins, Coen Simon, René van ‘t Hof, Tjebbe Roelofs, Sebastiaan van Loenen, Keimpe de Jong, Connie Palmen, Hassnae Bouazza, Désanne van Brederode, Linda Bosch, Stine Jensen, Erno Eskens, Marthe Kerkwijk, Haroon Sheikh, Nineties Productions.

Het festival is een initiatief van Kees Blijleven (Theater De Krakeling), Marli Huijer (Erasmus School of Philosophy), Frank Meester (Publieksfilosoof), Nico Tillie (Amsterdamse JeugdteJAterschool, Theater Bellevue) en Stichting Maand van de Filosofie.

DenkStation

vr 8 maart van 18:30 tot 23:00 programma voor jongeren 12+

kaartverkoop via Theater De Krakeling

za 9 maart van 12:30 tot 17:30 programma voor kinderen 8+

kaartverkoop via Theater De Krakeling

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook ons artikel over het Muziekgebouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here