Paradebezoekers uit de hoofdstad komen het vaakst puur voor alcoholconsumptie

Paradebezoekers uit de hoofdstad komen het vaakst puur voor alcoholconsumptie
Amsterdamse paradebezoekers komen het vaakst voor de alcoholconsumptie. Foto: vrijetijdamsterdam.nl
Paradebezoekers uit de hoofdstad komen het vaakst puur voor alcoholconsumptie

Van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn de Parade bezoekers uit de hoofdstad degene die het vaakst puur voor de alcoholische consumpties komen, antwoord een woordvoerder van festival de Parade, op onze vraag of het echt zo is dat veel ‘parade gangers’ puur naar het Martin Luther King park komen om zich vol te laten lopen, te genieten van al het lekkers en niet altijd puur voor de theatervoorstellingen komen.

‘Maar’, vervolgt de woordvoerder, ‘er is een enorme vooruitgang geboekt in de bezochte theatervoorstellingen het vorige jaar en we hopen dat deze mooie stijgende lijn zich deze editie blijft door ontwikkelen. Want, er zijn 75 voorstellingen, die allemaal de moeite waard zijn, die deze editie bezocht kunnen worden’.

Het is weer aan alle kanten te merken dat het door Nederland reizende theaterfestival weer in de Rivierenbuurt is neergestreken. Bij het passeren van de Utrechtsebrug vanaf de snelweg of vanuit de Rijnstraat komend staan de creatieve caravans zoals altijd sierlijk opgesteld omringd door hekken zodat de bezoekers wel netjes via de entree kant naar binnen gaan om een bezoekje te brengen.

Vanaf vrijdag kunnen theaterliefhebbers en ‘rose symphatisanten’ zeventien dagen lang genieten van onder andere LuckyTV, Toneelgroep Oostpool, Wëreldbänd, Henry van Loon & Alex Klaasen, Steef de Jong en Wart Kamps, Stephanie Louwrier & Lowie van Oers.

Paradebezoekers uit de hoofdstad komen het vaakst puur voor alcoholconsumptie
De Cider Bar is van de partij op de Parade!
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Elke middag is er een uitgebreide KinderParade met volop theater en avontuur. Alle avonden worden afgesloten met twee gratis live-bands, waaronder Amsterdam Funk Orchestra, Nachtschade en Max Meser.

De Parade is elke dag open vanaf 14:00 uur

De Parade is elke dag open vanaf 14.00 uur. Uitgezonderd openingsvrijdagen, dan openen ze om 18.00 uur. Zondag tot en met donderdag sluiten ze om middernacht en op vrijdag en zaterdag om 2.00 uur. De laatste zondag sluit het evenement in Amsterdam om 00.00 uur.

Tijden van de voorstellingen vind je dagelijks op de website van het theaterfestival, op de programmaborden op het terrein, bij de Kiosk en bij de tentkassa’s. Amsterdammers met een Stadspas krijgen voor € 2,50 toegang tot het terrein.

vrijetijdamsterdam.nl