Luid applaus voor Frank Sanders Akademie talenten van ‘Show Choir’

Mooie taferelen in het Ostade A’dam theater donderdagavond. Onder luid applaus, vrolijk gejoel en een staande ovatie van familie, vrienden, bekenden en liefhebbers van podiumkunst presenteerden de tweedejaars studenten van de Frank Sanders Akademie Show Choir, de eindvoorstelling waar ze een jaar lang met zijn allen keihard voor gewerkt hadden en reikhalzend naar uitkeken.

De Frank Sanders Akademie leidt podiumtalenten op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Opkomende artiesten krijgen 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen. De Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater werd in 1998 opgericht door Frank Sanders en Steven Moonen. Vandaag de dag is het één van de meest gerenommeerde opleidingen op dit theater vak gebied. Ieder studiejaar wordt afgesloten met een eigen productie.

Woensdag 6 juni vond de generale repetitie van ‘Show Choir’ plaats, donderdag 7 juni de eindpresentatie en vrijdag 8 juni begint in een uitverkocht Ostade theater het echte werk voor het openbare publiek. Zaterdag 9 juni vindt de sloteditie plaats. Voor dit optreden dat om 15:00 uur van start gaat zijn nog kaarten beschikbaar.

In de muzikale voorstelling Show Choir zien bezoekers van de voorstelling een getalenteerde en gepassioneerde groep artiesten die een greep uit het leven van een groep Amerikaanse highschool leerlingen op weg naar de Nationale Kampioenschappen voor showkoren spelen.

Toch staat voor de groep genaamd All Exclusive niet alleen de strijd om de spotlights centraal. Ze moeten ook alledaagse problemen, rivaliteiten en vooroordelen van hun medestudenten en docenten het hoofd bieden.

Steven Moonen is verantwoordelijk voor de regie, de choreografie is in handen van Sophie van Hecke, beeld wordt gedaan door Matthijs van Es en het geheel staat onder de muzikale leiding van Daan van Lanen.

Hoofdrolspelers zijn Ilja de Boer, Jaimy Boetekees, Isa Gommers, Charlotte Ha, Caitlin Hullegien, Jarno Korf, Marie-Annet Kuipers, Ashanti Lavooij, Willianne Liemborg, Sarah Mok, Rafael Ravenswaaij, Anne Ruitenberg, Wouter Smeulders, Merel Vrijhof en Rosalie van der Wolf.

Al vanaf 31 mei slaan de leerlingen van de Frank Sanders Akademie haar vleugels uiteen in de Amsterdamse theaters. De eerstejaars studenten toonden de voorstelling ‘VREEMDE REGEN’ in het Ostadetheater. Wegens succes werd na drie voorstellingen een extra show toegevoegd.

Jerre van Anholt, Nathalie van Arenthals, Tamar Floor, Manon Heinsen, Anne Homburg, Eva van Kalsbeek, Irene Liebreks, Pien van Meegen, Isabelle van Oudheusden, Boanna Pieterse, Manon Piket, Suzanna Pleiter, Koen Prinsze, Dean Smit, Rick van Stalle en Jaimie van Vliet waren de spelers. De regie en choreografie werd gedaan door Hester Schrofer en Hilmar Leujes had de muzikale leiding.

In de Kleine Komedie showen op 19 en 20 juni de talenten uit het derde jaar ‘ALLES VOOR DE KUNST’. ALLES VOOR DE KUNST is een ontroerende voorstelling waarin je gaat houden van een groep mensen, die om te ontsnappen uit hun (soms ingewikkelde) levens alles op alles zetten om hun theaterdroom waar te maken.

Als afsluiting van hun vierde jaar presenteren een aantal studenten zich in een eigengemaakte solo- of duovoorstelling in Theater Oostblok.Het is een avondvullende voorstelling waarbij de solo’s en duo’s per avond wisselen. Op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 juni spelen: Robin Hissink, Charlotte Versteeg en Joey Leroy. Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni spelen: Tessa Jongeleen, Melle Berendse en Iris de Kock.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl