Kindervoorstelling Ali & Nino (8+) TG Witte nu in Amsterdam te zien
Foto: Casper Koster

Podium Mozaïek presenteert zondag 23 februari de jeugdvoorstelling Ali & Nino. Tg Witte Raaf gaf deze literaire klassieker een actueel jasje en plaatste het in de leefwereld van kinderen van 8 jaar en ouder. Bezongen en bespeelt met rap, trompet en saz. ‘Formidable’. Muziektheater met nagesprek.

Ali en Nino (Kurban Said, 1937) worden ook wel de Romeo en Julia van de Oriënt genoemd. In deze muzikale theatervoorstelling leven ze in het hier en nu. Ali is in afwachting van zijn permanente verblijfsvergunning. Nino brengt de zomerdagen thuis door. Op het gedeelde dakterras ontmoeten ze elkaar. Het is een verhaal van iedereen. Een verhaal over vriendschap en liefde zonder grenzen. Een literaire klassieker in een hedendaags jasje met een muzikale rand.

De makers

Toneelgroep Witte Raaf maakt op humoristische wijze grote thema’s bespreekbaar, door grote verhalen menselijk en heerlijk muzikaal te maken. Ali & Nino is een coproductie van Witte Raaf en Theater Zuidplein in Rotterdam. Ali & Nino ging 12 januari 2020 in voorpremière in Rotterdam.

Nagesprek

Na afloop van de voorstelling kunnen kinderen (en volwassenen) in gesprek met de acteurs over het thema van de voorstelling. Meer weten? Houdt de blog van Podium Mozaïek in de gaten voor het interview met hoofdrolspeler Amro Kasr.

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook VTA agenda