Gratis voorstellingen Physics Show: What’s (the) Matter?

Gratis voorstellingen Physics Show: What’s (the) Matter?

‘UvA, VU en Nikhef halen Bonn Physics Show naar Nederland’

De Bonn Physics Show komt naar Nederland! De theatershow die bol staat van spectaculaire natuurkundige experimenten doet op vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019 Amsterdam aan voor maar liefst drie gratis voorstellingen.

Spectaculaire experimenten

Artistiek directeur Herbert Dreiner, zelf een elementaire-deeltjesfysicus, vond de manier waarop natuurkunde aan het grote publiek getoond wordt te droog en te saai, en besloot een theaterprogramma op te zetten. Een toneelvoorstelling met een tiental acteurs waarin terloops, live op het toneel, de meest spectaculaire experimenten uit de fysica getoond worden.

De voorstelling volgt de twee hoofdpersonen, Maike en Lorenzo, op een reis door ruimte en tijd. Daarbij komen ze terecht middenin enkele van de belangrijkste ontwikkelingen in de geschiedenis van de natuurkunde. Ze zijn bij de ontdekking van het atoom door Ernest Rutherford, maar zien ook de gigantische 27 kilometer lange deeltjesversneller die hedendaagse natuurkundigen op het CERN in Genève gebruikten om het Higgsdeeltje te ontdekken.

Drie gratis voorstellingen

De voorstellingen zijn op vrijdagavond 5 april (20.00 uur) en zaterdag 6 april (15.00 uur en 20.00 uur). De voorstelling op vrijdag is speciaal voor middelbare scholieren. De twee voorstellingen op zaterdag zijn voor een algemeen publiek toegankelijk. ‘

What’s (the) matter’ is een Engelstalig programma, maar is ook zonder gedegen kennis van die taal goed te volgen. De shows worden aangeboden door de natuurkunde-instituten in Amsterdam, en zijn daarom gratis toegankelijk. Reserveren is wel vereist. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Bestel je kaartje via de website van het Compagnietheater 

vrijetijdamsterdam.nl

Check ook ons blog: Theaternieuws in Amsterdam