Eerste editie van CT Café RuPaul's Drag Race
Parisa Madani.

“Deze vrijdag 24 januari is iedereen welkom bij de Drag Race Pub Quiz tijdens de eerste editie van CT Café”, aldus een enthousiast vertellende Laurence Scherz namens het Compagnietheater in Amsterdam. Vrije Tijd Amsterdam blikte met de medewerker van de plek voor queer events, urban culture en de algehele vibe van Amsterdam vooruit naar een bijzondere reeks events in het CT café in Amsterdam.

Kun je de Drag Race Pub Quiz kort toelichten?

“Jazeker! Test samen met je vrienden je kennis van Rupaul’s Drag Race en win de grand prize (spoiler: het is geen 100.000 dollar). We dagen je uit om de juiste quote uit de populaire TV-show aan de juiste drag queen te koppelen. De teams zitten al behoorlijk vol, maar naast meedoen aan de quiz ben je ook welkom voor een drankje en gezelligheid! De avond wordt gepresenteerd door Parisa Madani (foto) en Sepideh Khodarahmi is DJ! De avond is in het Engels gesproken.”

Het is de eerste editie van CT Café! Wat kunnen we nog meer verwachten?

“Heel veel leuks! De volgende editie op vrijdag 28 februari zal een game night zijn, lekker genieten met je hoofd op nul en gezellig samen zijn. Voor de andere edities kan je een oogje houden op onze website, compagnietheater.nl. Het zal altijd een hapje, drankje en toegankelijke (lees: gratis) culturele programmering zijn.”

Kunnen deelnemers zich nog opgeven om vrijdag aan de Drag Race Pub Quiz mee te doen?

“We zitten nagenoeg vol (op dit moment nog maar plek voor 1 team) maar de kans bestaat altijd dat mensen onverhoopt niet kunnen komen, dus we raden enthousiastelingen aan vroeg te komen en te kijken of er toch nog een plekje is.”

Is het ook leuk om langs te komen als je zelf niet meedoet met de Drag Race Pub Quiz?

“Jazeker! CT Café heeft een open deur en staat voor een leuke, ontspannen avond waarop iedereen welkom is. Dus zelfs al doe je niet mee aan de quiz, kan je genieten van de grappige burns, de performances en natuurlijk de drankjes.”

Hoe gaat het in het algemeen bij het Compagnietheater?

“Heel erg goed! We trekken vaak uitverkochte zalen en hebben onze eigen stempel gedrukt als plek voor queer events, urban culture en de algehele vibe van Amsterdam. We zijn een inclusieve ruimte, dus voel je welkom tijdens een van onze avonden, het is een aanrader ;)”

Nog iets toe te voegen?

“Enkel dat een avond in CT (Compagnietheater) beleven, iets is wat je een keer zelf moet meemaken, het is leuk, uitdagend, onbevreesd en vaak net wat je nodig hebt”, laat Laurence Scherz ten slotte weten.

Interview door:

Eerste editie van CT Café RuPaul's Drag Race

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl