Charli Chung maakt bij Frascati Producties nieuwe voorstelling Wolven huilen niet alleen
Wolven huilen niet alleen. Foto: Valentina Vos

Bij Frascati Producties maakt theatermaker Charli Chung zijn nieuwe voorstelling Wolven huilen niet alleen. Hij laat zich hiervoor inspireren door de geruchtmakende documentaire The Wolfpack, waarin kinderen door hun ouders jarenlang binnen worden gehouden en zich daar wenden tot de gigantische dvd-collectie van hun vader. Op 20 februari gaat de voorstelling in première in Frascati in Amsterdam. Daarna gaat hij op tournee langs de Nederlandse theaters.

Zes broers worden vijftien jaar lang door hun ouders binnen gehouden. Ze groeien op met de 5000 dvd’s van hun vader. Denk aan modern klassiekers als Reservoir Dogs, The Lord of the Rings en The Dark Knight. Uit cornflakesdozen en yogamatten bouwen ze filmsets. Hun favoriete films spelen ze scène voor scène na.

Geïnspireerd op de geruchtmakende documentaire The Wolfpack, maar ook op de vele films die de broers in de film met elkaar naspeelden, maakt regisseur Charli Chung bij Frascati Producties een stuk over vrijheid, broederschap, nostalgie, verbeelding en opgroeien against all odds. Kan je met fantasie de werkelijkheid te lijf gaan, is de vraag de rijst uit de theatertekst die Don Duyns voor Chung schreef. Het spel is voor rekening van vijf jonge talenten: Chris Peters (Tonio, Niemand in de stad), Alex Hendrickx, Joes Brauers, Teun Donders en Charles Pas.

Over Charli Chung

Het werk van regisseur Charli Chung (Nederland, 1995) is talig, energiek en schaamteloos romantisch. Vertrekkend vanuit de verschillende manieren waarop de mens in staat is lief te hebben, maakt hij stukken die persoonlijk zijn, maar nooit autobiografisch. Met zowel nieuw als bestaand repertoiretheater en zijn acteurs als centrale factor, streeft hij naar hartveroverend theater dat tegelijk liefdevol, tragisch en hilarisch is.

Chung studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht met de lovend ontvangen voorstelling The Dreamers. Momenteel doorloopt hij een talentontwikkelingstraject bij Frascati Producties. Daar maakte hij onder andere de veelgeprezen solo met Matthijs van de Sande Bakhuyzen Bij jou begin ik (2018 – nominatie BNG Theaterprijs) en het met sterren overladen Don Caravaggio (2019 – nominatie BNG Theaterprijs en selectie Het TheaterFestival Vlaanderen). Don Caravaggio – een hilarische, barokke, vrijgevochten ode aan de ontembare levensdrift van de kunstenaar – werd een instant hit bij pers en publiek.

Eerder presenteerde Chung bij Frascati what we talk about when we talk about love (Fraslab oktober 2017) en voor Frascati Issues #Rebel (2018) maakte hij Coming of age. Vanaf 2021 maakt Chung vanuit het talentontwikkelingstraject bij Frascati Producties een geleidelijke overstap naar het artistieke team van Toneelgroep Oostpool. Frascati Producties zal hem als co-producent in die fase blijven ondersteunen.

Over Frascati Producties

Frascati is naast een belangwekkend podium ook het grootste (inter)nationaal opererende productiehuis van Nederland dat theatermakers uit binnen- en buitenland ondersteunt. Frascati-makers zijn niet onder een noemer te vangen: ze werken in diverse disciplines, zoeken crossovers daartussen, zijn volstrekt eigenzinnig en bestormen de toekomst. Het werk vindt zijn oorsprong in de snel veranderende grootstedelijke omgeving en is vaak geëngageerd ‘documentair’. Van teksttoneel tot performances, dans en mime. Van grote zaal tot locatieprojecten en kleiner gemonteerde solo’s.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Uniek Gay Circus komt exclusief naar Amsterdam