AKF Deluxe: Halve Finales AKF Sonneveldprijs 2018
Een eerdere voorstelling in Theater Bellevue. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

AKF Deluxe: Halve Finales AKF Sonneveldprijs 2018

Een spannend weekeinde voor de deelnemers aan de halve finales van de AKF Sonneveldprijs in de Amsterdamse Theater Bellevue. Vrijdag en zaterdag valt de beslissing wie er uiteindelijk mogen meedingen naar de felbegeerde AKF Sonneveldprijs 2018. De zes halve finalisten strijden om een plek in de grote finale op 9 april in De Kleine Komedie.

Zes halve finalisten treden er dit weekeinde op

In iedere halve finale treden er drie kandidaten op met een programma van ong. 30 minuten. Na afloop van de tweede halve finale maakt de juryvoorzitter de drie finalisten bekend. Marjolein Fokkema, Glodi Lugungu en Sanneke van der Meulen trappen vrijdagavond 6 april af. De volgende avond op zaterdag 7 april spelen Merel Denie, Michel & Tim, Selma Visscher op het podium van de Bellevue.

De cabaret en kleinkunst talenten zijn er klaar voor

Na diverse selectierondes, een try-out tournee door heel Nederland en coaching van verschillende theatermakers en regisseurs, zijn de cabaret en kleinkunst talenten er volgens de organisatie klaar voor om hun programma in de grote zaal van Theater Bellevue te spelen.

De prijs werd eerder al eens gewonnen door onder andere Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Louise Korthals, Peter van Rooijen en Yentl en de Boer.

vrijetijdamsterdam.nl