Cornald Maas en Jan Smit presenteren songfestivalfeest

Cornald Maas en Jan Smit presenteren songfestivalfeest
Cornald Maas op de foto tijdens Pride Awards bij VondelCS. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Cornald Maas en Jan Smit zijn volgende maand alvast bezig met het Eurovisie Songfestival. Het duo presenteert op 15 december Het Grote Songfestivalfeest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat schrijft de Telegraaf. De krant baseert zich op berichtgeving van de organisatie.

Publiekslievelingen en oud-winnaars

Het feest in de Ziggo Dome bestaat uit een show met publiekslievelingen en oud-winnaars. Zo zijn onder anderen voormalige winnaars als Loreen, Dana International, Sandra Kim, Netta en Katrina and the Waves van de partij. Nederlandse oud-deelnemers die langskomen, zijn onder meer Teach-In, Lenny Kuhr, Ruth Jacott en Edsilia Rombley.

Eurovisiesongfestival

Het grote Eurovisiesongfestival vindt plaats op 12, 14 en 16 mei. De repetities beginnen al op 27 april en de openingsceremonie is op 10 mei.

Veiligheidsmaatregelen

Vandaag werd bekend dat de gemeente Rotterdam strenge beveiligingsmaatregelen zal treffen rond het Eurovisiesongfestival in mei. In een samenwerkingsovereenkomst met de NOS is te lezen dat de beveiliging ‘volgens de hoogste internationale normen’ zal zijn. Rotterdam is verantwoordelijk voor de veiligheid van het grote event. Er zullen onder meer tassencontroles plaatsvinden en zullen publiek en personeel worden gefouilleerd. Ook zijn er maatregelen van kracht bij hotels die betrekking hebben op het songfestijn.

vrijetijdamsterdam.nl