‘Open Up’ is de slogan van het Eurovisie Songfestival 2020. Dat nieuws is zondagavond middels een video in De Wereld Draait Door bekend gemaakt. Het zingfestijn vindt in 2020 in Rotterdam plaats. Het is de eerste keer in 40 jaar dat het Eurovisie Songfestival in Nederland zal plaatsvinden.

Eerdere slogans waren Dare to Dream (Tel Aviv 2019), All Aboard (Lissabon 2018), Celebrate Diversity (Kiev 2017, Come Together (Stockholm 2016) en Building Bridges (Wenen 2015).

Uitleg slogan

“We hebben gezocht naar een thema dat vertelt waar Nederland voor staat; een land met een open blik naar de wereld, waar we onze mening, met respect voor elkaar, niet onder stoelen of banken steken,” vertelt executive producer Sietse Bakker via de NOS. “Met deze slogan nodigen we mensen uit zich open te stellen voor de ander, voor meningen, elkaars verhalen en natuurlijk voor elkaars muziek.”

Kaartverkoop

Op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei vinden de halve finales plaats. De grote finale is op zaterdag 16 mei. De kaartverkoop is nog niet begonnen. Naar verwachting start deze voor de feestdagen.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws: Breaking news: foute uitslag Eurovisie Songfestival