MARCO BORSATO VOOR WAR CHILD IN CARRÉ

MARCO BORSATO VOOR WAR CHILD IN CARRÉ
Koninklijk Theater Carré aan de Amstel. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

MARCO BORSATO VOOR WAR CHILD IN CARRÉ

Marco Borsato is dit jaar 20 jaar ambassadeur van War Child. Daarom viert hij op woensdag 5 december a.s. zijn jubileum met een uniek concert in Koninklijk Theater Carré voor War Child. Een extra concert aan het einde van de succesvolle tournee Thuis. De opbrengst van deze avond gaat naar War Child. De kaartverkoop begint vrijdag 31 augustus. Voor fanclubleden en War Child members is er een pre sale die op woensdag begint.

Ik wil echt toegevoegde waarde hebben

“Ik wil niet alleen een naam zijn. Ik wil echt toegevoegde waarde hebben”, aldus Borsato, als oprichtster Willemijn Verloop hem in 1998 vraagt om ambassadeur te worden van War Child. Vanaf dag één voelt Borsato zich helemaal thuis bij de organisatie die zich wereldwijd inzet om oorlogskinderen te helpen.

Hij is geregeld op het kantoor in Amsterdam en gaat op pad naar de gebieden waar War Child actief is. Daar ziet hij met eigen ogen wat oorlog met kinderen doet en wat zijn organisatie doet om hen te helpen.

Borsato deed een belofte aan al die kinderen

Borsato: “Ik deed een belofte aan al die kinderen: dat ik op elke zeepkist zou klimmen om hun verhaal hier in Nederland te vertellen. Dat doe ik ook weer op 5 december. Ik voel mij inmiddels meer ambassadeur dan zanger, want van War Child word ik nog blijer dan van zingen.”

De afgelopen twintig jaar reisde Marco onder andere naar Afghanistan, Congo en Kosovo. Verder presenteerde hij speciale tv-avonden voor War Child, de film Wit Licht en organiseerde hij diverse grote concerten in onder andere de Rotterdamse Kuip.

Kaartverkoop begint op vrijdag 31 augustus

De ticketverkoop van Marco Borsato voor War Child start vrijdag 31 augustus om 10.00 uur via www.borsato.nl. De opbrengst van de avond komt ten goede aan de projecten van War Child in de veertien landen waar honderdduizenden oorlogskinderen meedoen aan haar activiteiten. War Child biedt hen een combinatie van psychosociale hulp, bescherming en onderwijs. De organisatie maakt daarbij onder meer gebruik van creatieve methodes als muziek, dans en spel.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Maroon 5 in juni naar Ziggo Dome 

Prachtige 30-jarige jubileumavond Wolter Kroes in Carre

25-jarig Boom Chicago groots gevierd in Carre

Vierde concert doe maar in Carre

Jett Rebel solo in Carre