20 getalenteerde amateurs gezocht voor musical 't Retro Schaep met de 5 Pooten
Beeld uit de voorstelling 't Retro Schaap met de 5 Pooten. Foto credits: Leo van Velzen

Nederlied Musical in Amsterdam speelt van 14 t/m 22 oktober 2023 in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam de musical ’t Retro Schaep met de 5 Pooten. In het theaterseizoen van 2002 heeft deze musical successen gevierd in de theaters. Voor 6 hoofdrollen en 14 ensembleleden en bijrollen worden er op de donderdagavonden 27 oktober en 10 november audities gehouden.

Ben je een getalenteerde amateur die kan zingen, acteren en dansen. Ben je op het toneel als een vis in het water? Hou je van spelen in een Nederlandse Musical? Wil je werken en je ontwikkelen onder leiding van een professioneel team in alle disciplines? Lees dan de informatie op deze website.

Verhaal ’t Retro Schaep

Het is 20 jaar later en ’t Schaep met de 5 Pooten is nog steeds de naam van het typisch Amsterdams buurtcafé in het hartje van de Amsterdamse Jordaan. Het café is met zijn tijd meegegaan en verbouwd tot retro-lounge, wat voor de vaste bezoekers wel even wennen is. Ze spreken over ‘’t Retro Schaep’.

Kootje de Beer en Lucas Blijdschap staan nog steeds achter de toog van het bekende en heerlijke etablissement. De vaste stamgasten drinken er als vanouds hun glaasje, wisselen er de buurtroddels uit en geven hun commentaar op de almaar veranderende tijdgeest. Ze vinden een uitlaatklep voor al hun grote en kleine zorgen in – zoals gebruikelijk in de Jordaan – het zingen van liedjes.

Er worden in ’t Schaep voorbereidingen getroffen voor een buurtfeest. Die verlopen vlekkeloos totdat onverwacht – na 20 jaar – Doortje Lefèvre in het café staat. En wie is die jonge meid die niemand kent en die rare snuiter? Onverwachte ontmoetingen schoppen de boel aardig in de war, tot er ongedachte bekentenissen worden gedaan.

Liedjes

Alle bekende en minder bekende liedjes van het oorspronkelijke Schaep zitten ook in dit nieuwe retro-verhaal. Het wordt dus een feest van herkenning.

Artistiek team

Script: Lars Boom
Bewerking script & workshops: Rob van de Meeberg
Regie: Evert de Vries
Choreografie: Yolanda Germain