Leuke dingen doen in Amsterdam? Onze culturele tips
Museum Amsterdam-Noord

Wil jij leuke dingen doen in Amsterdam? Ben je op zoek naar culturele tips in de hoofdstad? In de stad zijn op het gebied van cultuur enorm veel leuke dingen te doen. Vrije Tijd Amsterdam heeft een lijstje met culturele tips voor je samengesteld.

Bovendien kan je een kijkje nemen op een van onze overzichtspagina’s met exposities in Amsterdam en evenementen in Amsterdam. We delen ook iedere week leuke weekendtips voor het komende weekend in Amsterdam.

Onze culturele tips per stadsdeel

In dit artikel geven we tips per stadsdeel. Wil je direct naar een stadsdeel? Klik dan op één van onderstaande stadsdelen:

Amsterdam-Centrum

Arti et Amicitiae

Bezoek je het centrum van de stad? Breng dan eens een bezoekje aan Arti et Amicitiae. Niet alleen voor de leuke tentoonstellingen en activiteiten. In de sociëteit van Arti hangt een heerlijke sfeer en je kan er koffie, lunch en een borrel bestellen.

Adres: Rokin 112

Amsterdam Nieuw-West

Street Art Museum

Ben jij een liefhebber van street art? Dan zal je je opperbest vermaken in het Street Art Museum Amsterdam.

Adres: Slauerhoffstraat 9 h

Amsterdam-Noord

Museum Amsterdam-Noord

Heb je weleens van het Museum Amsterdam-Noord gehoord? Dit museum is gevestigd in een badhuis. Je leert meer over de geschiedenis van Vogeldorp en de locatie waarop het museum gevestigd is. Het museum vertelt niet alleen over de geschiedenis, maar geeft ook een inkijkje in de toekomst van Amsterdam-Noord.

Adres: Zamenhofstraat 28A

Amsterdam-Oost

Museum Perron Oost

Museum Perron Oost toont in uiteenlopende kunstvormen verhalen van oude en nieuwe bewoners uit het Oostelijk Havengebied in Amsterdam en is het kleinste museum ter wereld.

Adres: Cruquiusweg 11

Amsterdam-West

Museum Het Schip

Museum Het Schip bevindt zich in het fantasievolle volkswoningbouwcomplex dat is ontworpen door architect Michel de Klerk. Dit expressionistische woonblok is in 1919 gebouwd voor woningcorporatie Eigen Haard. Museum Het Schip is één van de twee locaties waarin wordt verteld over de Amsterdamse School.

Amsterdam-Zuid

Rijksmuseum

Natuurlijk mag het Rijksmuseum niet ontbreken in dit culturele lijstje. Altijd leuk en interessant om dit museum in Amsterdam-Zuid te bezoeken.

Adres: Museumstraat 1

Amsterdam Zuidoost

Bijlmer Museum

Veel mensen weten nog niet dat in Zuidoost het Bijlmer Museum is gevestigd. Hier wordt de geschiedenis van de Bijlmermeer getoond. Bezoekers kunnen zien wat voor een mensen in de woonwijk actief waren en wat ze deden. Er is ook een groot archief over alles wat met de Bijlmer te maken heeft.

Adres: Grubbehoeve 38

Museum Weesp

Wat dacht je van een dagje Weesp? Dan is het leuk om Museum Weesp te vereren met een bezoekje. Kan je natuurlijk doen in combinatie met een stadswandeling door de historische stad, welke is gelegen tussen prachtige bruggen en oude kerken.

Adres: Nieuwstraat 41

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam