Leuke dingen doen in Amsterdam?

Wil jij leuke dingen doen in Amsterdam? In de hoofdstad zijn genoeg dingen te beleven. De stad bruist en er is van alles mee te maken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een leuke attractie? Zijn jullie zoekende naar gezellige familieplezier? Zoek je leuke musea of kunstgalerijen? Lijkt het je wel wat om met een rondvaart door de grachten te varen? Ben je toe aan uitdagende tours & Sightseeing? Zoek je leuk vervoer om de stad te verkennen? Lees dan vooral verder! We geven je een aantal leuke tips van leuke dingen die je kunt doen in Amsterdam!

Voordat je besluit verder te lezen kun je ook direct een kijkje nemen op een van de volgende pagina’s die vol staan met leuke tips:

Activiteiten in Amsterdam
Exposities in Amsterdam
Evenementen in Amsterdam
Festivals in Amsterdam
City Guide Amsterdam

VR-belevenissen bij The Park Playground

Lijkt het je leuk om een speciale VR-ervaring te beleven? Dan kan het een leuk idee zijn om The Park Playground eens te bezoeken. Deze attractie is gelegen in de Houthavens in Amsterdam West. Deze VR-experiences zijn te volgen als vriendengroep, maar bijvoorbeeld ook als teamuitje met collega’s of uitje van een vereniging. Met een VR-bril kunnen jullie allerlei avonturen beleven.

Adres: Rigakade 10

Koninklijk Paleis Amsterdam + audioguide

Ben je weleens in het beroemde Paleis op de Dam geweest? Wellicht is het voor jou een mooie belevenis om de ‘Koninklijk Paleis Amsterdam + audioguide’ te doen. Je ziet dan onder andere waar koninklijke events en staatsbanketten plaatsvinden. Er kan gekeken worden naar sculpturen en befaamde kunstwerken uit de 17e eeuw. Terwijl je adembenemend toekijkt luister je naar de uitleg van een audiogids. Op deze locatie zijn nog steeds keizerlijke meubels, klokken en kroonluchters uit de tijd van Lodewijk Napoleon te zien.

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 147

Ontdekkingsreis 19 themakamers bij Ripley’s Believe It or Not

Heb je al eens een bezoekje gebracht aan Ripley’s Believe It or Not!? Je kunt hier op ontdekkingsreis gaan door 19 verschillende themakamers. De kamers staan bol van speciale rariteiten en je kunt luisteren naar bijzondere verhalen. Jouw bezoekje zal bol staan van de avonturen!

Adres: Dam 21

Madame Tussauds Amsterdam

Het is mooi om minstens een keer in je leven een bezoekje te brengen aan Madame Tussauds Amsterdam. In dit iconische wassenbeeldenmuseum sta je oog in oog met beroemdheden die je altijd eens zou willen ontmoeten. Een rondje door deze locatie brengt je langs filmsterren, koninklijke figuren, sportlegendes en meeslepende thema galerieën. Het gebouw ligt aan de drukke De Dam in het centrum van de stad.

Adres: Dam 20

Aloha Glow in the Dark Minigolf Amsterdam

Zoek je een leuk uitje voor met het gezin? Dan is Aloha Glow in the Dark Minigolf Amsterdam misschien wel een leuk idee. Jullie kunnen in het donker op een verlichte minigolf baan een hoop plezier beleven.

Adres: De Ruijterkade 151

Avondrondvaart in Amsterdam

Weleens een Avondrondvaart Amsterdam gedaan? Geniet van al het moois dat de hoofdstad heeft te bieden, terwijl je door de grachten gevaren wordt.

Stadswandeling in Amsterdam

Wandel over de Dam, een van de populairste plekken van de stad, ontdek verborgen kerken, bezoek de Westerkerk en bewonder de middeleeuwse muren van de stad. Veel plezier tijdens deze stadswandeling in Amsterdam.

Hop-on Hop-off bus Amsterdam

Ben je weleens met een Hop-on Hop-off bus door Amsterdam gereden? Super leuk om eens mee te maken. Niet alleen voor toeristen of dagjesmensen ook leuk als je woonachtig bent in Amsterdam.

Heineken Experience

Je kan ook een bezoekje brengen aan de Heineken Experience. Op deze bijzondere locatie kan deelgenomen worden aan een interactieve rondleiding door de geschiedenis van de bierproducent in de oude brouwerij, met een proeverij.

Aloha Bowling Amsterdam

Ben jij op zoek naar een unieke bowlingbaan in Amsterdam? Dan is Aloha Bowling Amsterdam misschien net wel hetgeen waar jij naar op zoek bent. Volgens het personeel van deze locatie zal je hier in ieder geval ouderwetse gezelligheid ervaren. Je kunt hier een bezoekje aan brengen met familie, vrienden of wellicht wel met je collega’s.

Adres: De Ruijterkade 151

Dineren in het donker

Bij dineren in het donker kun je een unieke eetervaring beleven. Terwijl het licht van dit restaurant uit is kan er genoten worden van een drie-, vier-, of vijfgangen diner. Visueel beperkte obers en serveersters zullen je naar je tafel leiden. Zij serveren je eten en drinken. Jij en je gezelschap kunnen zich geheel op de smaak van de gerechten concentreren, zonder ook maar enige vorm van visuele afleiding.

Adres: Amsteldijk 55

Alle activiteiten in Amsterdam

Voor een overzicht van alle activiteiten in Amsterdam kun je het beste een kijkje nemen op onze pagina met activiteiten in Amsterdam.

Exposities, evenementen en festivals

We hebben ook leuke pagina’s met exposities in Amsterdam, evenementen in Amsterdam en Festivals in Amsterdam. Je kunt ook een kijkje nemen in onze city guide!

In ieder geval veel plezier tijdens het leuke dingen doen in Amsterdam!

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam