In gesprek met Salman Rushdie

Voor het eerst na de moordpoging op hem in de VS, spreekt de wereldberoemde schrijver Salman Rushdie in Nederland over zijn werk en over de aanslag. In een uur lang gesprek via videoverbinding op 22 april met Yoeri Albrecht, directeur van De Balie, spreekt hij over zijn antwoord als kunstenaar op geweld en censuur. Dit is een exclusief interview, Rushdie zal in Nederland niet in andere media verschijnen.

Salman Rushdie is een van de meest gelauwerde schrijvers van onze tijd. Hij is een krachtige humanitaire stem die ondanks dreiging en geweld altijd weer de kracht van verhalen en literatuur overtuigend weet te laten spreken.

De Balie heeft een lange geschiedenis met Salman Rushdie, onder andere omdat daar het eerste Rushdie-Comite werd opgericht in 1989 na de fatwa die Ayatollah Khomeini over hem uitsprak en daarmee zijn leven voor altijd in gevaar bracht. Rushdie’s nieuwe boek Mes verschijnt op 16 april 2024 in zestien landen tegelijk. Dit programma is i.s.m. uitgeverij Pluim.

Over De Balie

De Balie produceert programma’s over kunst, cultuur en politiek. In veertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende ontmoetingen, films en kunstprojecten. De Balie heeft een vast team van professionele programmamakers die het publieke gesprek stimuleren en ruim baan bieden aan vrije geesten en nieuwe denkbeelden. Voor meer informatie en het hele programma: www.debalie.nl.