Geweldige mensenmassa bij Pride Walk door Amsterdam
Een klein deel van de Pride Walk in Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Duizenden kleurrijke bezoekers hebben zaterdag in Amsterdam meegelopen tijdens de Pride Walk. De mars is een demonstratieve optocht waarbij aandacht wordt gevraagd voor gelijke rechten voor de LHBTI+ gemeenschap.

Martin Luther King Park

De manifestatie startte om 12:00 uur in het Martin Luther King Park in de Rivierenbuurt. Nadat de menigte had geluisterd naar toespraken en optredens van artiesten was het tijd om de looptocht te starten.

Imponerende stoet

Dat werd een imponerende stoet met mensen die dwars door de stad naar het Centraal Station liepen. Vrije Tijd Amsterdam stond in de Rijnstraat en ‘klokte’ op dat punt vanaf de start een meer dan twintig minuten onafgebroken rij met lopende mensen. Tussendoor werd vaak stil gestaan en een luid en vrolijk kabaal gemaakt.

Pride Walk door de Rijnstraat in Amsterdam

Een stukje Pride Walk op het Rembrandtplein.

Gezelligheid in de stad

Na afloop van de Pride Walk dook een groot gedeelte van de stoet weer het centrum van de stad in. De bekende LHBTI+ uitgaansgelegenheden zaten vol met mensen. En dat niet alleen. Omdat vanwege Corona niet iedereen naar binnen kon bleef een groot deel van de aanwezigen gezellig op de straat staan.

De Reguliersdwarsstraat

De gemeente sloot de Regulierswarsstraat rond tien uur ’s avonds tijdelijk af omdat het te druk werd. Vanwege de drukte kan de anderhalve meter maatregel niet worden gewaarborgd. Zondag is de laatste officiële dag van Pride Amsterdam 2021.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam