Reclameland: “stickers laten bedrukken nog steeds effectief”
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Marketingbedrijf Reclameland adviseert ondernemers om niet zomaar een einde te maken aan stickers laten maken om je bedrijf te promoten. Het bedrijf laat weten dat stickers laten bedrukken nog steeds zeer waardevol is.

Uit recent onderzoek blijkt dat er een toename is in online bestedingen. Toch is het slechts 23 procent van de Nederlandse bevolking die haar aankopen online doen. De meeste mensen gaan nog steeds de deur uit als ze gaan winkelen.

Sticker marketing

Als mensen een bedrijf starten denken ze niet direct aan een sticker marketing actie. Desondanks is sticker marketing recent en in het verleden zeer effectief gebleken. Het wil overigens niet zeggen dat online marketing minder belangrijk is. Het is nog steeds heel belangrijk om ook online je activiteiten onder de aandacht te brengen van de consument.

Voordelen van stickers

Er kleven veel voordelen aan sticker marketing. Zo is het een mooie manier om je bedrijf op lokaal niveau onder de aandacht te brengen. Stickers zijn relatief gezien ook nog eens goedkoop. Vergelijk het maar eens met online adverteren. Dat is vaak vele malen duurder. Stickers zijn blijvend en blijven klanten aanspreken. Voor sticker activiteiten kun je studenten inhuren. Zij kunnen stickers van het bedrijf vervolgens uitdelen op populaire evenementen. Vaak zie je dat stickers door ondernemers op de winkelruit zijn geplakt. Daarnaast kun je ze aan klanten cadeau doen. Op sommige buitenplekken is het legaal om stickers op speciale reclamezuilen te plakken.

Mond-tot-mondreclame

Stickers kun je ook zien als vorm van mond-tot-mondreclame. Als mensen de stickers zien gaan ze er vaak onderling over kletsen. Sommige klanten plakken je sticker soms op hun pennenbakje of ander attribuut op kantoor. Andere klanten worden dan automatisch blootgesteld aan de sticker. Dit kan weer klanten opleveren. Als je echt goede marketinactiviteiten met je bedrijf wil uitvoeren ga je voor een combinatie. Gebruik stickers in bepaalde situaties maar zet ook de online marketing activiteiten in.

vrijetijdamsterdam.nl