Hema en Jumbo starten samenwerking
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Hema en Jumbo starten met een krachtenbundeling. De twee grote Nederlandse bedrijven gaan deze samenwerking aan in Nederland én bij de Zuiderburen. Door deze stap willen de twee giganten een betere marktpositie in de Benelux creëren. De retailer en supermarkt zijn een principeovereenkomst overeengekomen.

Wellicht Hema-artikelen in schappen bij Jumbo supermarkten

Hema wil inhoudelijk nog weinig kwijt over wat deze samenwerking precies zal inhouden. Wel liet een woordvoer weten dat er misschien Hema-artikelen in de schappen bij de Jumbo supermarkten komen te liggen. In het persbericht dat namens Jumbo en Hema is verstuurd is te lezen dat de twee organisaties elkanders winkelnetwerk zullen versterken.

Geen samenwerking met Albert Heijn

Tegen alle verwachtingen in werd onlangs bekend dat Hema niet met de Albert Heijn zal gaan samenwerking. Een opvallend feit aangezien de Albert Heijn en Hema eerder lieten weten te starten met twee pilotwinkels.

Wereldwijde samenwerking

Hema werkt wereldwijd al samen met enkele supermarkten in Frankrijk, Canada en de VS. Zo is er in Parijs een samenwerking met Frankprix in Parijs. In Frankrijk heeft Frankprix maar liefst negenhonderd filialen.

Hema verkoopt sinds een paar maanden onder meer keukenartikelen, woningdecoratiespullen, schrijfgerei, kleding en woningtextiel in Franprix-supermarkten in Frankrijk. In deze winkels staan speciale Hema-schappen, het is de bedoeling dat deze werkwijze ook in de Jumbo-winkels wordt uitgevoerd.

Ontstemd over analyse

Marcel Boekhoorn, de huidige eigenaar van Hema, reageerde onlangs ontstemd over een analyse van het Britse Everest Research. Volgens de Britten dreigt Hema failliet te gaan als Boekhoorn geen grote kapitaalinjectie doet. De Hema-directie liet weten zich niet in de onderzoeksresultaten van het onderzoeksbureau te kunnen vinden en overweegt juridische stappen te ondernemen.

Geschreven door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: De nieuwe horeca vakbond gooit handdoek in de ring