IKEA is gestopt met de verkoop van de beroemde 1 euro ontbijtjes
Photo: Flickr

IKEA is gestopt met de verkoop van de beroemde 1 euro ontbijtjes

Het Zweedse bedrijf IKEA dat in ons land tijdenlang de beroemde IKEA ontbijtjes aanbood voor een euro is daar mee gestopt. Per 14 februari is er een nieuw ontbijt aanbod voor de klanten te verkrijgen. Dat bericht werd bekend gemaakt via de officiële website van IKEA.

De berichtgeving leverde (waarschijnlijk zoals verwacht) direct al de nodige vragen op waardoor IKEA besloot een aantal vaste vragen te benoemen op de website met daarbij de antwoorden.

Het bedrijf geeft onder meer aan dat het bedrijfsconcept van IKEA vooral gericht is op schaalvoordeel. Dat geldt ook voor het ontbijt. Door slim in te kopen en elke week duizenden ontbijtjes te verkopen kunnen ze de kosten nog steeds laag houden.

Ook benoemd IKEA Food dat Nederlanders door het voordelige ontbijt vaker buiten de deur zijn gaan eten. Dat was één van de doelen. ‘Met een vernieuwd aanbod willen we een nieuwe kwaliteitsimpuls geven aan het IKEA ontbijt. Onze klanten waarderen een goed en goedkoop ontbijt in een prettige omgeving. Ook geven ze aan meer behoefte te hebben aan een gevarieerder assortiment, met voedzamere en gezondere opties. Die vraag gaan we beantwoorden met ons vernieuwde aanbod’, is te lezen in het bericht van de officiële website van IKEA.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Autobedrijven op de bon geslingerd