Partij van de Ouderen: Draagvlakonderzoek stadsnomaden Kadoelen
Foto: Twitter Maureen Weizig

Partij van de Ouderen: Draagvlakonderzoek stadsnomaden Kadoelen

Wil van Soest: “Eerst besluiten en dan kletsen met de bewoners. Wie nemen ze in de maling?”

Op een afgeladen bewonersavond in Kadoelen is dinsdagavond de grote weerstand duidelijk geworden tegen de komst van de stadsnomaden in de buurt. De Partij van de Ouderen steunt de bewoners eist een draagvlakonderzoek. ‘Stadsbestuur heeft de mond vol over burgerparticipatie. Nu kunnen ze laten zien hoe belangrijk ze dat vinden.’

Achterste benen

Eind maart vestigen de stadsnomaden zich voor maximaal twee jaar op de voormalige kunstgrastennisbanen op sportpark Kadoelen. Burgemeester Halsema heeft besloten om de groep in Kadoelen te plaatsen, nadat een aantal locaties in Amsterdam zijn onderzocht. Inwoners van Kadoelen in Noord staan op hun achterste benen nu de burgemeester heeft besloten een overlastgevende groep stadsnomaden twee jaar in de woonwijk te plaatsen. Tot hiervoor werden stadsnomaden altijd in gebieden ver van de bewoonde wereld geplaatst.

Noodbevel

“De burgemeester heeft een noodbevel gebruikt om deze groep hier te plaatsen. Dit is een kinderrijke buurt, dan zet je daar toch geen mensen die allerhande problemen hebben, patiënten eigenlijk, neer? Daarnaast: ze willen buiten de maatschappij leven. Dat gebeurt hier dus niet”, zeggen bewoners in De Telegraaf. De Partij van de Ouderen is des duivels over de gang van zaken. “Eerst wordt er een noodbevel gebruikt om het besluit te nemen, en vervolgens gaat de gemeente een avondje kletsen om de schijn te wekken dat er sprake is van inspraak. Wie denken ze in de maling te kunnen nemen?”, briest Wil van Soest.

Draagvlakonderzoek

De Partij van de Ouderen wil dat de burgemeester een draagvlakonderzoek houdt onder de inwoners van Kadoelen. “Het stadsbestuur heeft altijd de mond vol over burgerparticipatie. Nu kunnen ze laten zien hoe belangrijk ze dat vinden. De buurt moet zich kunnen uitspreken over dit onzalige plan. Geen draagvlak, is terugdraaien besluit. Zo simpel is het”, zegt van Soest.

Schriftelijke vragen inzake ‘draagvlakonderzoek stadsnomaden Kadoelen’

Op een afgeladen bewonersavond in Kadoelen is dinsdagavond de grote weerstand duidelijk geworden tegen de komst van de stadsnomaden in de buurt. De Partij van de Ouderen wil een draagvlakonderzoek onder de inwoners van Kadoelen over het besluit van het stadsbestuur om de stadsnomaden in de wijk te plaatsen.

  1. Tijdens de bewonersavond in Kadoelen op dinsdag 12 februari jl. werd duidelijk dat de wijk grote moeite heeft met de plaatsing van de stadsnomaden in de buurt. Was deze avond bedoeld voor inspraak van de bewoners of voor het informeren van de bewoners?

  2. Het college heeft burgerparticipatie, terecht, hoog in het vaandel staan. Op welke wijze heeft er burgerparticipatie plaats kunnen vinden inzake de plaatsing van de stadsnomaden in Kadoelen?

  3. Bent u bereid om een draagvlakonderzoek te doen in Kadoelen naar het besluit van het plaatsen van de stadsnomaden en, indien er geen draagvlak blijkt te zijn, het besluit tot plaatsing terug te draaien? Zo nee, waarom niet en hoe verhoudt zich dat tot de gewenste burgerparticipatie?

Geschreven door: Ralf Sluijs

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ook laatste nieuws politieke partijen Amsterdam

Gerelateerd

Partij van de Ouderen: Zet Dansmakers niet op straat 

Partij van de Ouderen wil klopjacht op pyromanen in Noord

Partij van de Ouderen onthutst na kunstroof uit ziekenhuis