LHBTI nieuws in Amsterdam: Proefrechtszaak Nashville-verklaring
Halsema bij het protest tegen de Nashville verklaring. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

LHBTI nieuws in Amsterdam: Proefrechtszaak Nashville-verklaring

Naar aanleiding van de omstreden Nashville-verklaring organiseert Pakhuis de Zwijger een proefrechtszaak waarin een aantal vragen, die in de gedachte van de organisatie naar voren komen, zullen worden besproken. Deze vragen worden besproken met juristen, politici, theologen en niet te vergeten met publiek.

Wat zijn de grenzen van vrijheden van meningsuiting en godsdienst

Wat zijn de grenzen van de vrijheden van meningsuiting en godsdienst? Mag er in de moderne samenleving alles gezegd worden? Hoe moet je omgaan met onverdraagzaamheid? En botsen in deze verklaring de vrijheden van meningsuiting en godsdienst met artikel 1 van de Grondwet? Dat zijn onder meer de vragen waarover wordt gesproken.

Boris Dittrich is ook aanwezig

Eén van de deelnemers is Boris Dittrich. Boris Dittrich is schrijver, mensenrechtenactivist, politicus en voormalig Global Advocacy Director van het Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender (LGBT) rights-programma voor Human Rights Watch. Hij houdt zich bezig met gelijkberechtiging en non-discriminatie van LHBTI-ers.

Naast Dittrich zijn onder andere mensenrechtenactivist, schrijver en oud-politicus Kai Pattipilohy, Janneke Stegeman van Advocaat Spong advocaten en een hoop andere kenners bij het event in Pakhuis de Zwijger aanwezig.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Volg ook ons blog met LHBTI nieuws in Amsterdam