Op zoek naar Volkstuinen in Amsterdam? Hierbij de opties!

Op zoek naar Volkstuinen in Amsterdam?

Zoek jij Volkstuinen in Amsterdam? Om lekker te tuineren of een frisse neus te halen? We hebben een artikel geschreven met een heleboel leuke volkstuintjes in Amsterdam. Volkstuinen zijn sinds kort openbaar toegankelijk. Door volkstuinen openbaar toegankelijk, beter bereikbaar en meer publieksgericht te maken zal het gebruik van groen in de stad toenemen.

Amstelglorie

Natuur Tuinpark Amstelglorie werd in 1953 officieel opgericht en telde bij de start 364 tuinen. Het tuinpark hoort bij het openbare groen van de stad is dan ook vrij toegankelijk, ook voor niet tuinders. Dit volkstuinencomplex is het één na grootste van de hoofdstad. Er worden leuke activiteiten georganiseerd.

Adres: Jan Vroegopsingel 7, 1096 CN Amsterdam

Bongerd, de

Het Volkstuinpark De Bongerd ligt aan het water. Het is werkelijk waar een schitterend park om een huisje te hebben.

Adres: Kadoelenpad 21, 1035 NW Amsterdam

Bretten, de

Volkstuinpark De Bretten ligt aan de rand van Amsterdam. Omgeven door het groen van de Brettenzone, maar toch dicht bij winkels (plein 40-45 in stadsdeel Slotermeer) en het openbaar vervoer (Station Sloterdijk). Het park is opgericht op 16 augustus 1976 en beschikt over 203 tuinhuisjes.

Adres: Seineweg 16, 1043 BH Amsterdam

Buikslotermeer

“Kom gerust kijken op ons mooie complex in Amsterdam-Noord aan de rand van Waterland”, is uitnodigend te lezen op de website van Tuinpark Buikslotermeer. Buurtgenoten zijn van harte welkom om het tuinpark te bezoeken.

Volendammerweg 305, 1027 EA Amsterdam

Buitenzorg

Tuinpark Buitenzorg in Amsterdam-Noord is het oudste volkstuincomplex van Amsterdam. Samen met het aanliggende W.H. Vliegenbos, het oudste stadsbos van Amsterdam, vormt Buitenzorg een ecologische, bio diverse zone in de stad en een rijks beschermd stads- en dorpsgezicht bovendien. Het seizoen wordt op 1 april geopend en is dagelijks van 09:00 uur tot 19:00 uur geopend. Iedereen is van harte welkom, mits je toestemming van de tuinder in kwestie.

Adres: Zamenhofstraat 41, 1022 AC Amsterdam

De Eendracht

Volkstuinpark De Eendracht bestaat al sinds 1962 en telt maar liefst 239 tuinhuisjes. Het tuinpark is één van de verblijfsrecreatieve volkstuinparken van de Bond van Volkstuinders in Amsterdam. Tuinders hebben de grond van hun volkstuin in gebruik. De tuinhuisjes die erop gebouwd zijn, zijn eigendom van de tuinders zelf.

Adres: Joris van Den Berghweg 4, 1067 HS Amsterdam

De Groote Braak

De Groote Braak is een tuinpark in Amsterdam. De vereniging draait volledige op vrijwilligers er komt geen betaalde kracht aan te pas.

Adres: Daveren 25, 1046 AP Amsterdam

De Oase

De Oase (voorheen Bos en Lommer)

Adres: Haarlemmerweg 701a, 1063 LE Amsterdam

De Vijf Slagen

Volkstuinpark De Vijf Slagen in Amsterdam Zuidoost is opgericht in 1990 en is onderdeel van De Bond van Volkstuinders. Het unieke van het park is dat er mensen tuinieren uit alle windstreken en met uiteenlopende achtergrond en afkomst. Ons park bestaat uit nutstuinen, dat wil zeggen dat het park alleen overdag geopend is en je voor eigen gebruik groente, fruit en bloemen kunt telen.

Adres: Tafelbergweg 50, 1105 BR Amsterdam-Zuidoost

Dijkzicht

Dijkzicht is een tuinvereniging en een afdeling van de Amsterdamse Bond van Volkstuinders (BVV). Het park heeft 204 tuinen en vele mooie algemene stukken, die veelal een thema hebben zoals de insectentuin, het vogelbos, de boomgaard, de azaleatuin, de boerentuin enz. Deze tuin is een aantal keren per jaar open voor het publiek.

Adres: Buitensingel 2, 1114 BE Amsterdam-Duivendrecht

Eigen Hof

Het Tuinpark Eigen Hof is in het seizoen van 1 april tot 1 oktober open, tussen zonsopgang en zonsondergang, voor iedereen die er wil rondwandelen langs de bomenrijke lanen, de sfeervolle buitensingels en de bijzondere heemtuin. Het park is 1937 opgericht.

Adres: Sloterweg 1173, 1066 CE Amsterdam

Klein Dantzig

Aan de Kamerlingh Onneslaan 19, vlakbij het Prins Bernhardpark is gemeenschapstuin Klein Dantzig gelegen. Klein Dantzig bestaat meer dan negentig jaar.

Adres: Kamerlingh Onneslaan 19 1097 DE Amsterdam

Kweeklust

Tuinpark Kweeklust is een prachtig park met dito flora en founa. Kweeklust is gelegen aan de Durgerdammerdijk 1 Amsterdam

Adres: Durgerdammerdijk 1, 1026 BX Amsterdam

Lissabon

Tuinpark Lissabon is een groene oase van rust!

Adres: Sloterweg 865, 1066 CB Amsterdam

Molen, de

Tuinpark De Molen is te vinden aan Buitengouw 20 in Amsterdam Noord. Het tuinpark is opgericht 11 januari 1939 en bevond zich toen op de Oostelijke Ringdijk.

Adres: Buitengouw 20, 1027 EE Amsterdam

Nieuw Vredelust

Nieuw Vredelust is een tuinpark in Duivendrecht met 103 tuinen. De vereniging is opgericht in 1960 en ontstaan uit de tuingroep Vredelust, die plaats moest maken voor de bouw van de Bijlmerbajes. Het openbaar groen in de tuin, waaronder de gemeenschappelijke tuin De Wijde Blick en een grote natuurspeeltuin, wordt door de tuinders zelf onderhouden. Nieuw Vredelust omvat ook een bijentuin. Het tuinpark organiseert tijdens het tuinseizoen concerten, lezingen, markten en op aanvraag rondleidingen over de tuin.

Adres: Buitensingel 4, 1114 BE Amsterdam Duivendrecht

Nieuwe Levenskracht

Tuinpark Nieuwe Levenskracht is een volkstuincomplex in Amsterdam-Watergraafsmeer. Er zijn 151 volkstuinen met huisjes die een oase van groen en rust vormen in het woelige stadsleven.

Adres: Voorlandpad 21, 1098 TZ Amsterdam

Nut en Genoegen

“In het Westerpark ligt het prachtige volkstuinpark Nut en Genoegen. Een groene oase van rust en ruimte. Kom wandelen, doe mee met een workshop of natuurexcursie. En geniet van deze bijzondere plek stadsnatuur in Amsterdam”, aldus de betrokkenen van dit Volkstuinpark. We sluiten ons hier volledig bij aan.
Adres: Sloterdijkerweg 22, 1014 CB Amsterdam

Ons Buiten

Tuinpark Ons Buiten behoort met een oppervlakte van 20 ha en 448 tuinen tot de grotere tuinparken van Amsterdam. Ons Buiten werd opgericht in 1922, aan het einde van het Slatuinenpad, bij de Haarlemmerweg. Van 1 april tot en met september kun je hier een wandeling maken die ook wordt aanbevolen in de wandelgids Volkstuinen te voet. De wandeling is ongeveer 2 kilometer.

Adres: Riekerweg 15, 1066 BT Amsterdam

Rust en Vreugd

Het prachtige tuinpark Rust en Vreugd bestaat uit 115 tuinen. Het park is opgericht in 1930.

Adres: Paterslaan 10, 1023 NX Amsterdam

Sloterdijkermeer

Het is heerlijk wandelen (of hardlopen) over de paden van het park. Van 1 april tot 1 oktober is het park overdag vrij te bezoeken. Er staan 3 beelden van de kunstenaar Herbert Nouwens op ons volkstuinpark; Suite 7, 6 en 5, onderdeel van de (fiets)route Beelden in de Bretten. Er zijn veel activiteiten die op het park worden georganiseerd.

Adres: Sloterdijkerweg 20, 1014 CB Amsterdam

T.I.G.E.N.O

Tuin park T.I.G.E.N.O. is in 1947 opgericht en bestaat uit 215 tuinen. Het park is gelegen in de Eendrachtpolder, tussen Geuzenveld en de Oude Osdorperweg in Amsterdam West en maakt deel uit van de “Groene zone”.

Adres: Nico Broekhuysenweg 4, 1067 HT Amsterdam

Tuinwijck

Het is lekker vertoeven op Volkstuinpark Tuinwijck. Het park sluit zich aan bij het huidige tijdperk. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel.

Adres: Liergouw 55, 1026 BW Amsterdam

Wijkergouw

De 226 tuinen van Tuinpark Wijkergouw liggen op een geweldige locatie, op de grens van natuur en stad. Net binnen de ring A10 en op een steenworp afstand van het beschermde weidelandschap dat de dorpen Zunderdorp, Ransdorp en Durgerdam met elkaar verbindt. Om precies te zijn: aan de rand van het voormalige dijkdorp Schellingwoude.

Adres: Wijkergouw 30, 1023 NX Amsterdam

Zonnehoek

Zonnehoek is een tuinpark van 70 tuinen, met een gemiddelde perceelgrootte van 250 m² en is aangesloten bij de Bond van Volkstuinders. Zonnehoek kenmerkt zich door natuurlijk tuinieren. Natuurlijk tuinieren betekent zodanig tuinieren dat de natuur zich optimaal in de tuin kan ontwikkelen. Daarbij is harmonie tussen de mensen-, planten-, en dierenwereld erg belangrijk.

Adres: Archangelweg 3, 1013 ZZ Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd: Leuke parken in Amsterdam

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam