MAGISCH BEGIN VAN HET FEESTSEIZOEN MET ELFDE EDITIE TURN ON THE LIGHTS
Foto: vrijetijdamsterdam.nl
MAGISCH BEGIN VAN HET FEESTSEIZOEN MET ELFDE EDITIE TURN ON THE LIGHTS

Amsterdam, 15 november 2018 – In Amsterdam vond vanavond onder grote belangstelling de start van het feestseizoen plaats, met alweer de elfde editie van Turn on the Lights. Zo’n 20.000 toeschouwers waren op de Dam getuige van een muzikaal avontuur voor jong en oud en via livestream keken er nog duizenden mee.

Dit jaar was het thema Make Classic Fantastic. CB Milton en Cystine Carreon zingen en vertellen het verhaal van Bobbie de Beer. Over het omarmen van wat nieuw is en het koesteren van wat vertrouwd is, en liefde die altijd overwint. Bobbie de Beer kwam tot leven door Bert Plagman, bekend van de stem van Tommy uit Sesamstraat.

Boven de Dam hing een enorme kroonluchter met daarin muzikanten van theatergezelschappen Transe Expres en de Lantern Company. Vanuit de kroonluchter was er een indrukwekkende trapeze en tissue act te zien. Grote creaturen zoals een raaf, een uil en paddenstoelmeisjes bewogen door het publiek.

Het verhaal werd ook muzikaal ondersteund door het ZO! Gospel Choir. Klassiekers die ten gehore werden gebracht zijn o.a. Feeling Good van Michael Bublé – Paradise van Coldplay – Come dance with me van Frank Sinatra – You make me feel van Aretha Franklin – Wereld zonder Jou van Marco Borsato en Relight my fire van Dan Hartman.

Als apotheose van het verhaal werden 300.000 lichtjes op de gevel van de Bijenkorf ontstoken en vuurwerk zorgde voor een schitterend begin van het feestseizoen van 2018.

Het verhaal in het kort

Een meisje Anne verliest haar beer op straat. Deze Beer Bobbie voelt zich verlaten en verdrietig net als Anne. De beer wordt door een raaf onder zijn hoede genomen en ontdekt de wereld. Maar met de feestdagen in aantocht is het verlangen groot om samen met Anne te zijn. Een uil zorgt dat ze elkaar weer vinden en met een gezamenlijke stoet van mensen en lichtjes vindt de hereniging plaats en dat is het startsein voor Turn on the Lights.

Bekijk Turn on the Lights 2018 terug via YouTube of Facebook.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Bekijk ook ons blog met laatste nieuws: Kerst in Amsterdam 2018

Gerelateerd artikel: Bekijk live de elfde editie van Turn on the lights 2018