Winterparadijs RAI en NL Cares strijden tegen eenzaamheid onder ouderen
De Amsterdamse Winterparade in 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Winterparadijs RAI en NL Cares strijden tegen eenzaamheid onder ouderen

Amsterdam, 7 december 2018 – Op deze dag van de vrijwilliger slaat Het Amsterdamse Winterparadijs de handen ineen met NL Cares. Samen gaan zij de strijd aan tegen eenzaamheid onder ouderen. De organisaties roepen iedereen op om op zaterdag 22 december ouderen een dagje mee uit te nemen naar de RAI, waar Het Amsterdamse Winterparadijs plaatsvindt, voor een “ouderen dag”. Hiermee krijgen ouderen in de kerstperiode de mogelijkheid ook een gezellig dagje weg te kunnen.

NL Cares is blij met de samenwerking met het Winterparadijs

NL Cares is blij met de samenwerking met Het Amsterdamse Winterparadijs: “De feestdagen zijn voor velen een fijne, gezellige aangelegenheid om wat met geliefden te ondernemen. Voor ouderen is dit vaak helaas minder vanzelfsprekend en is het gros van de activiteiten voor ouderen niet altijd even toegankelijk.”

Organisator Mitchel Bovenlander van 4PM Entertainment: “We willen op 22 december jong en oud samenbrengen. Waar kan dat beter dan in de kerstsferen van Het Amsterdamse Winterparadijs? Wij bieden voor iedereen wat wils en hopen daarmee een steentje bij te dragen aan de strijd tegen de eenzaamheid onder ouderen.”

Op zoek naar vrijwilligers om ouderen te begeleiden

Naast de oproep om oudere familieleden en kennissen mee te nemen, zijn de organisaties op zoek naar vrijwilligers die ouderen uit het verzorgingstehuis willen begeleiden. Iedere vrijwilliger die zich aanmeldt betekent weer een persoon meer die een dagje weg kan. Aanmelden kan via de website van NL Cares.

Tijdens de ouderen dag, waarop jong en oud uiteraard ook welkom is, worden er een aantal extra activiteiten speciaal voor ouderen georganiseerd, naast de vele attracties die dagelijks aanwezig zijn. Zo wordt er een ballroom dancing- en bingomiddag opgezet.

Enkele bekende Nederlanders zijn ook betrokken bij het evenement. Zo is Nicolette van Dam aanwezig met Brasserie van Dam, treedt Xander de Buisonjé zes avonden op met een show speciaal voor Het Amsterdamse Winterparadijs, en verzorgt Lil Kleine op 24 en 26 december een middagshow.

Enkele bekende Nederlanders zijn ook betrokken bij het evenement. Zo is Nicolette van Dam aanwezig met Brasserie van Dam, treedt Xander de Buisonjé zes avonden op met een show speciaal voor Het Amsterdamse Winterparadijs, en verzorgt Lil Kleine op 24 en 26 december een middagshow
Nicolette van Dam, Xander de Buisonjé en Lil Kleine bij de presentatie van het Amsterdamse Winterparadijs. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Het Amsterdamse Winterparadijs

De Amsterdamse RAI wordt van 21 tot en met 30 december omgetoverd tot Het Amsterdamse Winterparadijs. Zowel binnen als buiten valt er voor jong en oud dan enorm veel te beleven in aanloop naar de jaarwisseling. Er wordt een veelvoud aan activiteiten gepresenteerd: Schaatsen, Tubebaan, Langlaufen, Sneeuwballengevecht, Reuzenrad, Curlen, Silent disco, Zweefmolen, Draaimolen, Kindertreintje, Marshmallows roosteren, Christmas Cinema, Optredens, Après-ski, Theater poppenkast, voorlezen en echte goochelaars, VR-experience, Karaoke , Gaming, Doolhof, Oud Hollandsche spelletjes.

Over 4PM Entertainment

4PM Entertainment is een Nederlandse evenementenorganisatie. Het gebruikt muziek, eten & drinken, de beste locaties en feestdagen om mensen samen te brengen. Jaarlijks organiseert het meer dan honderd evenementen voor circa 500.000 bezoekers.

4PM Entertainment gelooft dat feestdagen er zijn om er het beste uit te halen, en dat ogenschijnlijk normale dagen kunnen veranderen in onvergetelijke herinneringen. Zo is Kingsland al jaren hét festival van Koningsdag, en viert Amsterdam Bevrijdingsdag al 4 jaar op Het Amsterdams Verbond. Daarnaast is 4PM marktleider in het all ages-segment met merken als FRIS en We Are The Future.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Chippendales in december te zien in de RAI

Lees ook: KunstRAI viert haar 35e editie!

Gerelateerd artikel:

Nick Mason’s saucerful of secrets naar het RAI theater

RAI Amsterdam maakt zich langzaam op voor Masers of Luxury

19 REACTIES