Museum Willet-Holthuysen omgetoverd in kerstsferen van weleer
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Museum Willet-Holthuysen omgetoverd in kerstsferen van weleer

Ook dit jaar is Museum Willet-Holthuysen omgetoverd in kerstsferen van weleer. Tot en met 9 januari 2019 is in dit historische grachtenpand te zien hoe het vermogende echtpaar Willet-Holthuysen in de negentiende eeuw Kerstmis vierde en hoe zij hun imposante woning kerstachtig versierden.

In Museum Willet-Holthuysen is het alsof de tijd heeft stilgestaan. In het pand zijn door het personeel van Abraham en Louisa Willet-Holthuysen, de laatste bewoners van dit grachtenhuis, historische kerstversieringen opgehangen. In de eetkamer is het hoofdgerecht van het kerstdiner zojuist genuttigd en staat op de feestelijk aangeklede tafel het kristallen dessertservies gereed voor familie en vrienden. De grote zaal is versierd met een rijk gedecoreerde kerstboom met daaronder cadeaus voor de kinderen. Gedempt licht en kerstmuziek maken het beeld compleet.

Kerst betekende ook in de negentiende eeuw gezelligheid en samenzijn met vrienden en familie. Het echtpaar Willet-Holthuysen kreeg rond de kersttijd veel bezoek. Vaak werd er thee geserveerd en gedronken. Uiteraard uit de meest chique serviezen. In de kleine salon is gedurende de kerstperiode een compleet achttiende-eeuws Duits theeservies, uit de eigen collectie van het echtpaar Willet, uitgestald.

Het Museum dat is gelegen aan de Herengracht in Amsterdam is tijdens de kerstdagen geopend vanaf 11:00 uur ’s ochtends tot en met 17:00 uur in de middag.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Heeft u nog geen plannen voor tweede kerstdag in Amsterdam?