Staat de botenparade tijdens Pride Amsterdam 2019 onder druk?
Canal Parade 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Staat de botenparade tijdens Pride Amsterdam 2019 onder druk?

Staat de botenparade tijdens Pride Amsterdam 2019 onder druk? In ieder geval is het zeker dat de Gemeente Amsterdam een zogenoemde ‘burgerdialoog’ is gestart ten aanzien van de botenparade tijdens Pride Amsterdam.

“Ieder jaar vindt de Pride Amsterdam plaats. Pride Amsterdam is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Onderdeel van de Pride Amsterdam is de welbekende Botenparade. We zijn benieuwd hoe Amsterdammers de Botenparade waarderen. Zou je een korte vragenlijst in willen vullen hierover? Dit onderzoek kent een tweede ronde waarin je aan kunt geven wat je van de input van de andere deelnemers vindt. Deze vragenlijst sturen we je op maandag 10 december per e-mail. Deelname is anoniem”, is te lezen bij de enquête van de Gemeente Amsterdam.

Amsterdammers krijgen onder andere de volgende van in totaal 7 vragen voorgeschoteld: Heb je in 2018 de botenparade bezocht? Welk rapportcijfer geef je de botenparade van Pride Amsterdam? Wat waardeer je het meest aan de botenparade? Als je één ding zou kunnen veranderen aan de botenparade, wat zou dat dan zijn? Identificeer jij je met de Pride Gemeenschap? Er zijn in totaal twee ronden aan vragen. Bij de twee ronde krijgt men ook inzicht in de input (antwoorden) van de andere deelnemers.

Organisatie Pride Amsterdam

Naar aanleiding van de enquête is ook Pride Amsterdam in actie gekomen. Via hun Facebook pagina en wel met het volgende bericht: “Help ons en vul aub deze enquête in over de Botenparade. De gemeente gaat vanaf vandaag de dialoog aan over onze botenparade. Ze wil graag weten hoe Amsterdammers het evenement waarderen dat symbool staat voor haar open en tolerante karakter. Om vooral ook positieve geluiden te laten horen verzoeken we jullie allemaal deel te nemen aan de enquête. https://secure.circlelytics.com/fwp7eVNb”.

Het hoe en waarom

Als we het bericht van Pride Amsterdam juist interpreteren zijn het de negatieve geluiden rondom de Canal Parade die de Gemeente Amsterdam hebben doen besluiten een enquête in het leven te roepen. Dat bericht, samen met het feit dat de enquête is uitgezet zonder uitleg over het hoe en waarom deze enquête is uitgezet, was voor Vrije Tijd Amsterdam reden om navraag te doen bij de Gemeente Amsterdam. Echter hebben we tot nu toe nog geen reactie mogen ontvangen. Als wij een reactie hebben brengen we u uiteraard op de hoogte.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Inschrijving Canal Parade tijdens Pride Amsterdam 2019 

Voorbeschouwing Canal Parade 2018: De Iraanse boot van stichting JoopeA

Senioren en medewerkers ervaren de boottocht als fantastisch

Krachtenbundeling New York City & Company en Amsterdam Marketing 

Aandacht voor mensen die niet volledig zichzelf kunnen zijn