Het Amsterdamse Winterparadijs komt terug en is groter dan ooit
Amsterdamse Winterparadijs 2018. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Het Amsterdamse Winterparadijs is van zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari te beleven in en voor de RAI Amsterdam. Maar liefst 16 dagen zijn er zowel in- als outdoor diverse attracties, een uitgebreid muzikaal programma, het lekkerste eten en winterse gezelligheid.

Dit jaar pakt Het Amsterdamse Winterparadijs uit met zes extra openingsdagen en nóg meer activiteiten. Populaire activiteiten zijn uitgebreid en ook zijn er veel nieuwe activiteiten toegevoegd. Zo zijn er drie tube slides, twee grote theaters, een ijs-racebaan met elektrische bikes, een snelle sneeuwschans, een hoge zweefmolen, een (kinder)schaatsbaan en niet één maar twee après-ski cafes.

Dansen bij de après-ski is dit jaar mogelijk bij de nieuwe silent après-ski en de typisch Oostenrijkse houten après-ski, waar Amsterdamse concepten zoals Terug Naar Toen en Flu Flu feestjes zullen hosten. Ook zijn alle klassiekers weer aanwezig, zoals de kerstmarkt, Olaf & Elsa, de bioscoop en het marshmallows roosteren.

Nicolette van Dam, Bas Smit, Xander de Buisonjé en Lil’ Kleine zijn de ambassadeurs van Het Amsterdamse Winterparadijs 2019 en zijn allen meerdere malen aanwezig. Xander de Buisonjé en Lil’ Kleine zijn onderdeel van het muzikale programma. Maar ook Maan is verschillende dagen aanwezig en er komt een mystery guest.

De Amsterdamse culinaire scene wordt gerepresenteerd door onder andere brasserie Van Dam en restaurant Baut. Ook zijn er winterse lekkernijen, zoals oliebollen, poffertjes, snert, glühwein en chocomel. Meer toonaangevende restaurants worden binnenkort bekend gemaakt.

Onlangs was de lancering van Het Amsterdamse Winterparadijs op het voorplein van de RAI. Voor de gelegenheid was een 6 meter hoge sneeuwschans gebouwd. Bezoekers konden een poging wagen en zich vermaken in de silent après ski onder het genot van een oliebol, glaasje glühwein of warme choco.

vrijetijdamsterdam.nl

Publicatie: 3 oktober 2019

Herpublicatie: 28 oktober 2019

Gerelateerd artikel:

Het Amsterdamse Winterparadijs

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam