'Deze 10 moet je hebben gezien' met Peter van Vught
Peter van Vught

Deel 2: ‘Deze 10 moet je hebben gezien’ met Peter van Vught

Peter van Vught stond samen met Marieke aan de wieg van het eerste Milkshake Festival in Amsterdam, werkte in de stad voor de Paradiso en Club NYX. Ook was hij verslaggever voor Winq.nl en Gay.nl.

Momenteel zit Peter in de organisatie van Superball, is hij DJ bij The G-Team en presenteert hij iedere dinsdag tussen 3 en 4 zijn radioshow ‘Beter Peter’ bij Amsterdam FM. Ook is hij initiatiefnemer bij de Rainbow Awards en megatrots medeorganisator van Pride Amsterdam.

Reden des te meer voor VTA om Peter eens te vragen naar zijn ‘tien die je moet hebben gezien’ in Amsterdam.

Veel leesplezier toegewenst!

In deze kroeg moet je dus gewoon een keer gezellig een borrel hebben gedronken

Café ’t Mandje op de Zeedijk. Het oudste gay café van Amsterdam, toch een stukje geschiedenis.

Het restaurant waar je oh zo lekker en gezellig kunt eten

Bij Ons Bistro op de Prinsengracht, lekker Hollandse pot, maar ook de Thai op de hoek van de Kerkstraat/Utrechtsestraat en dan ook maar Ku Kitchen, heerlijke sushi in de Utrechtsestraat.

Een plek om lekker uit te waaien als je het druk hebt gehad of na een kater

Roest in oost, zo’n relaxte plek waar heel veel gebeurd, live muziek, exposities, speed dating en er is een klein strandje gebouwd. Het fijne is dat het publiek alle kanten op gaat waardoor het heel laagdrempelig is.

Een bijzondere Amsterdammer die iedereen eens ontmoet zou moeten hebben

Jennifer Hopelezz, bekende drag in Amsterdam en eigenaar van Club Church en de Sauna. Jennifer zet zich op allerlei manieren in voor de LHBT+ community en alles wat ze doet komt voort uit liefde en verbetering voor de acceptatie en zichtbaarheid van de community.

Het meest fantastische evenement in de stad

Pride! Altijd het eerste weekend van augustus. Ik ben als freelancer werkzaam als Event & Social Media manager bij deze organisatie en het is waanzinnig om met een heel klein team te werken aan zo’n groot evenement wat echt de stad overneemt. Ik denk dat Pride Amsterdam vrij uniek is als je het vergelijkt met andere steden, mede natuurlijk door de botenparade.

‘Deze 10 moet je hebben gezien’ van Peter van Vught
Peter van Vught

De beste nachtclub van de stad om een nachtje goed los te gaan met leuke mensen

Vanaf dag 1 dat ik in Amsterdam kwam wonen, begon ik ook direct te werken bij Paradiso. En dat is sindsdien toch mijn tweede huiskamer, er waren tijden dat het mijn eerste huiskamer was 😉 Er hangt iets magisch in dat gebouw. Er wordt zo breed geprogrammeerd dat iedereen daar over de vloer komt en iedereen zich er ook thuis voelt.

Wow, als je leuke kleren wilt kopen is dit toch wel leuk om te bezoeken

Ik vind winkelen helemaal niet leuk, koop meestal online. Ik vind de Albert Cuyp wel altijd leuk om over heen te wandelen, een koffie te drinken en mensen te kijken.

Culturele bezienswaardigheid waar de Amsterdammer best eens mag gaan kijken

Ik ben niet heel erg een cultuurfreak, maar ik zit elke dinsdag in het Tropenmuseum voor mijn wekelijkse radioshow op AmsterdamFM en het is zo’n belachelijk mooi gebouw, dus Amsterdammers ga naar het Tropenmuseum.

De sportplek voor je lichaam en voor je ontspanning

Ik sport echt nooit, maar zou daar echt mee moeten beginnen. Ik ging pas wel naar een les Apenkooi, wat in de Jordaan gegeven wordt. Een uur lang ouderwets als een klein kind apenkooien en eindigen met een potje trefbal, dat vond ik te gek. Dat kan via www.apenkooigym.nl

Een plek, helemaal naar eigen keuze in te vullen

Amsterdam is absoluut het allermooiste vanaf een boot met mooi weer, door de grachten varen met vrienden en een wijntje erbij. Af en toe is het goed om je fiets te laten staan en door de stad te wandelen, dan zie ik altijd totaal andere dingen dan wanneer ik snel van A naar B fiets. Amsterdam is prachtig!

VTA bedankt Peter voor zijn tijd en kijkt uit naar het derde deel van ‘Deze 10 moet je hebben gezien’. In deel 3 is het tijd voor El Osie, één van de twee DJ gebroeders van het Amsterdamse DJ team van OSIE SQUARE.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook:

Deel 1: ‘Deze 10 moet je hebben gezien’ met DJ Cliff Osie

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam