Deel 1: ‘Deze 10 moet je hebben gezien’ van DJ Cliff Osie

Cliff Osie zette samen met zijn broer El Osie onder de naam ‘Osie Square’ menig nachtclub in Amsterdam op de kop. Gedreven door een liefde voor housemuziek en sexy funky beats organiseert Cliff samen met zijn broer een eigen clubnacht tijdens 3x NYX en draaiden ze bijvoorbeeld tijdens Parallel w/ Cassius (FR) in de Sugarfactory, Lovedance, Paradiso Amsterdam, Milkshake Festival, Vodka Woensdag XXL en waren ze te bewonderen vanaf het homomonument tijdens PRIDE Amsterdam. Het muzikale duo draait al een tijdje in de stad en VTA zelf werd fan op een vroege zondagochtend in de excentrieke Club NYX….

We zijn dan ook verheugd te kunnen aankondigen dat Cliff Osie onze eerste Amsterdammer is die mee doet aan de nieuwe rubriek: ‘Deze 10 moet je hebben gezien’. En natuurlijk komt ook broerlief El Osie binnenkort aan de beurt.

In deze kroeg moet je dus gewoon een keer gezellig een borrel hebben gedronken

Café De Walvis, omdat hij lekker in mijn buurtje de Spaarndammerbuurt zit, er vaak genoeg plek om te zitten is en hij lekker op de route van en naar huis zit. Ik zit er vaak met mijn buurvrienden.

Het restaurant waar je oh zo lekker en gezellig kunt eten

New King is nog steeds mijn ‘Guilty Pleasure’, chinees eten en dan vooral de su kau soep (Chinese ballensoep met garnalen)

Een plek om lekker uit te waaien als je het druk hebt gehad of na een kater

Ik ben nog steeds heel verliefd op het Westerpark en Westergasterrein of je nou in het gras zit of op een bankje. De mix van alle Amsterdammers en de rust van het park maken het mijn plek.

Een bijzondere Amsterdammer die iedereen eens ontmoet zou moeten hebben

Het waren er ooit twee maar helaas leven ze niet meer. Greg en Gary Christmas hadden een leuke lunchroom in de Utrechtsedwarsstraat ‘backstage’. Zij waren een Amerikaans Native American showbizz tweeling die na een carrière op de bühne in Amsterdam zijn blijven plakken. Het was altijd super mooi om hun verhalen te horen.

Redactie VTA: Dat zij moge ruste in vrede.

Het meest fantastische evenement in de stad

Dan ga ik toch voor het Milkshake festival. Het hele vrijheidsgevoel, jezelf kunnen en mogen zijn en het karakter van dit festival. De kleuren, de stages en de performers. Elk jaar is het een superfeest en ben ik altijd iedereen kwijt. Daarentegen kom ik ook gewoon zoveel leuke mensen die ik ken tegen.

De beste nachtclub van de stad om een nachtje goed los te gaan met leuke mensen

De Shelter Amsterdam vanwege hun geweldige soundsystem, als je binnenkomt is het bijna een orgasme voor je oor hoe mooi de muziek daar klinkt. In ‘De School’ heb ik ook geweldige nachten gehad. Het donkere, de muziek, de vrije sfeer die daar heerst, dat maakt het een fantastische plek om uit te gaan. Ik kan niet kiezen vandaar dat ik Shelter Amsterdam en De School beide kies.

Wow, als je leuke kleren wilt kopen is dit toch wel leuk om te bezoeken

De G-Star outlet in Osdorp 😉 Daar heb je wel een pasje voor nodig maar kun je altijd superleuke jasjes, t-shirts en broeken scoren voor een lekker prijsje. Goede prijs en kwaliteit verhouding.

Culturele bezienswaardigheid waar de Amsterdammer best eens mag gaan kijken

Het Foam Museum. Je hebt hier vaak mooie exposities van fotografen vanuit de hele wereld met verschillende thema’s. Het is altijd leuk om even kort bij Foam naar binnen te wandelen.

De sportplek voor je lichaam en voor je ontspanning

Ik ga altijd sporten bij Shape en ben super fan de vinyasa klassen van Marina, yoga zonder poespas. Goed voor lichaam en ziel.

Een plek, helemaal naar eigen keuze in te vullen

Het NDSM-terrein in Noord, hier zitten vrij leuke kringloopwinkeltjes. Ook het café bij Pllek waar je in de zomer lekker kan zitten kom ik graag. Ook worden er verschillende festivals gehouden en staan er mooie appartementen.

Vrije Tijd Amsterdam bedankt Cliff voor zijn tijd en visie op leuke plekken in de stad. In ons tweede deel is het de beurt aan Peter van Vught, radio DJ bij Amsterdam FM en DJ van ‘The G-Team’. Peter doet en deed nog veel meer in en voor de stad. Daarover meer in de volgende editie van ‘Deze 10 moet je hebben gezien’.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl