Dealende portiers vallen door de mand door undercoveroperatie
Credits: Max Pixel

Dealende portiers vallen door de mand door undercoveroperatie

Er zijn drie portiers van het mega luxe Amsterdamse vijfsterren hotel W ontslagen omdat ze naast hun reguliere werkzaamheden voor het hotel drugs verkochten aan hotelgasten, meldt de Amsterdamse nieuwszender AT5.

Tot voor kort niet eens de straat op voor een pilletje

Volgens AT5 hoefde je als bezoeker van het W Hotel aan de Spuistraat, tot voor kort niet eens de straat op voor een xtc pilletje of pakje met coke, maar was dit te verkrijgen via drie zogenoemde ‘welcome ambassadors’.

Het vermoeden bestond al langer

Bij het hotelmanagement bestond al langer het vermoeden dat sommige personeelsleden het begrip ‘room service’ iets te ruim interpreteerden. Een gast, die na nieuwjaarsnacht het hotel wordt uitgezet omdat hij zich zou hebben misdragen, mailt het hotel dat er drugs worden verkocht aan bezoekers door de ‘welcome ambassadors’ (zoals het hotel zijn portiers noemt). De politie krijgt dezelfde signalen binnen.

De security manager en de director of rooms van het W Hotel brengen in het voorjaar een bezoek aan de politie. Het management vroeg de recherche de zaak grondig te onderzoeken, en vroeg om ‘uiterste discretie’. Het hotel beloofde volledige medewerking, schrijft AT5.

vrijetijdamsterdam.nl

Vorige artikel: Vanavond in Amsterdam: Super Sint Maarten lichtjesparade

Volgend artikel: US aanvoerder na eerste overwinning