Vanavond in Amsterdam: Super Sint Maarten Lichtjesparade door Oost!
Foto credits: pretvormer!

Vanavond in Amsterdam: Super Sint Maarten Lichtjesparade door Oost!

Op zondag 11 november wordt voor de achtste maal de spectaculaire Super Sint Maarten Lichtjesparade door Amsterdam Oost gelopen! Prachtige lichtsculpturen, zelfgemaakte lampionnen, grote lichtkostuums en bijzondere wezens sluiten zich ook dit jaar weer aan om de buurt te verlichten.

Met Super Sint Maarten viert men het feest van samen delen. In de weken voorafgaand aan de parade wordt onder leiding van kunstenaars van Pretvormer en Stichting ACCU op de basisscholen in de buurt, in buurtateliers en bij verschillende buurtorganisaties hard gewerkt aan lampionnen en lichtsculpturen voor in de optocht.

Er wordt om 19.00 uur vertrokken vanaf twee plekken en zodoende gaan bontgekleurde groepen buurtbewoners de buurt in om zo de straten te verlichten en dit feest vooral met elkaar te delen.

Deze twee groepen lopen vanaf het Ambonplein en vanaf het schoolplein van de Dapperschool elkaar tegemoet. Op de kruising van de Javastraat met de Sumatrastraat komen de parades samen, waarna ze in één grote feestelijk swingende stoet door de straten te trekken. Iedereen is welkom om zich bij de optocht aan te sluiten. De lichtjesoptocht eindigt op het Ambonplein.

Trans Amsterdam, de organisatie die zich sterk inzet voor de acceptatie van en ondersteuning voor transgenders loopt ook mee met de parade. Voorzitter Yvo Manuel Vas Dias hierover: “We kijken uit naar vanavond. De grote transgender vlag gaat mee en we gaan er met zijn allen een vrolijke happening van maken. Ja, we hebben er zin in.”

Voorafgaand aan de lichtjesparade – om 17.30- wordt er in restaurant Thúskomme, op de hoek van het Ambonplein, het startpunt van de parade, een burendiner georganiseerd. Niets is tenslotte zo verbindend als samen eten. Buurtbewoners kunnen een plek aan de lange tafels reserveren waar ze elkaar kunnen ontmoeten en genieten van een speciaal bereidde super sint maarten diner.

Na de parade kan er worden gedanst en een drankje worden gedaan in restaurant Thuskomme. Met muziek van DJ Socrates en

Praktische informatie:

Parade Indische Buurt

18.45 verzamelen op het schoolplein bij de As-siddieq school, Ambonplein

Parade Dapperbuurt

18.45 verzamelen op het schoolplein van de Dapperschool, Pieter Nieuwlandstraat 3.

19.00 Vertrek beide parades

20.00 Aankomst parade op het Ambonplein, start vuurshow

vrijetijdamsterdam.nl

Vorig artikel: Samen obstakels overwinnen voor kinderen met een metabole ziekte

Volgende artikel: Dealende portiers vallen door de mand

2 REACTIES