Bereikbaarheid Amsterdam tijdens zomer van 2020 vol werkzaamheden
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

In de zomer van 2020 wordt op verschillende plekken in en rond Amsterdam aan de weg en het spoor gewerkt, met mogelijk grote hinder voor reizigers als gevolg. Zo voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de snelweg A8 en de snelweg A10 en werken ProRail en de gemeente Amsterdam aan het metro- en treinspoor tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Muiderpoort. Dat is te lezen op de website van Rijkswaterstaat.

Nauwe samenwerking

Om de stad ook gedurende deze werkzaamheden goed te kunnen bereiken, wordt er door de 5 grote infrapartners en vervoerders van Amsterdam Bereikbaar in de regio nauw samengewerkt. Amsterdam Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen 5 grote infrapartners: Gemeente Amsterdam, ProRail, de provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam.

Projecten worden met elkaar verbonden. Communicatie en planningen zullen op elkaar worden afgestemd en de reisbeleving zal onderworpen worden aan onderzoeken. Op de website Amsterdam Bereikbaar kun je een overzicht lezen van alle zomerwerkzaamheden.

Wegwerkzaamheden

De werkzaamheden worden bewust in de zomerperiode uitgevoerd. Zomers is het over het algemeen gezien een stuk rustiger op het spoor en de weg door de vakantieperiode. De keuze om de projecten op hetzelfde moment uit te voeren is gemaakt om de overlast voor trein, metro en weggebruikers zo kort als mogelijk te houden.

Tijdens de zomer van 2020 vindt er onder andere groot onderhoud plaats op de A10 Noord & A8. De buitenring van de A10 Noord zal afgesloten worden van 31 juli tot 10 augustus. De A8 richting Amsterdam blijft dicht van 12 juli tot 11 augustus. De A9 zal van 1 juli tot 5 juli in beide richtingen zijn afgesloten.

Spoorwerkzaamheden

Metro- en treinspoor tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Muiderpoort. Op het metro- en treinspoor traject tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Muiderpoort zal van 14 juli tot en met 29 juli geen treinverkeer mogelijk zijn. Ook is er slechts beperkt ruimte voor metroverkeer.

Op de Amstelveenseweg tussen het Stadionplein en de Zeilstraat hebben werkzaamheden de gehele zomer gevolgen voor weggebruikers. In augustus vinden er werkzaamheden plaats op de openbare ruimte rondom station Amstel. Er wordt dan gewerkt rondom het voorplein, Prins Bernhardplein, Julianaplein en de Mr. Treublaan en de Gooiseweg.

Amsterdam Bereikbaar

Amsterdam Bereikbaar heeft als doel om de regio zo bereikbaar mogelijk te houden, ook tijdens werkzaamheden. Daarin gaan we een stap verder dan alle betrokken partijen afzonderlijk zouden doen. Door grote projecten met elkaar te verbinden en planningen en communicatie op elkaar af te stemmen, beperken we samen meer verkeershinder en blijven we zorgen voor een positieve reisbeleving.

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl