Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 18 april

Amsterdam - Leuke dingen doen - woensdag 18 april
Thorbeckeplein Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 18 april

12:00 uur. Arti et Amicitiae

Who are we again. Al is ‘zien en gezien worden’ van alle tijden, het is bijzonder van toepassing op onze eigen tijd. Kunstenaars in deze tentoonstelling nemen ons veranderende mensbeeld onder de loep.

Meer weten >>

17:00 uur. Spui25

Veel valse hoop. De Jodenvervolging in Nederland 1940 – 1945. De Tweede Wereldoorlog is nog steeds ons belangrijkste historische referentiepunt – en binnen die oorlog is dat de vervolging van en de massamoord op de Joden.

Meer weten >>

17:00 uur. Concerto

Julian Müller – Live in Concerto Recordstore. Julian Müller (San Francisco) reist langs Amsterdam en komt in Concerto zijn mooie, gevoelige liedjes ter gehore brengen.

Meer weten >>

19:00 uur. De Brakke Grond

Pop Arts-programma in de Brakke Grond. MICHIEL DEPREZ & PIETER VISSER: FASE
. In een oneindige stroom van vallende tennisballen beweegt een figuur, die vangt en misgrijpt.

Meer weten >>

20:00 uur. Torpedo theater

De Mus op woensdag. De wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen die wij nog gaan bedenken.

Meer weten >>

20:05 uur. Theater Bellevue

Pop Arts Festival: Babylon. Poppentheater voor volwassenen Een moderne bijbelse vertelling over de mens tegenover het noodlot, maar ook over doorgaan met leven terwijl anderen sterven.

Meer weten >>

20:30 uur. Betty Asfalt Complex

Een nagelnieuwe muziekavond onder de prikkelende titel “Abel’s Americanana”, een bonte avond vol rootsmuziek! Country, folk, blues, soul én mooie verhalen.

Meer weten >>

20:30 uur. Ostade A’dam

Salon op Zuid. Van Marx’ Communistisch Manifest naar Gorbachevs afscheidsspeech. Deze salon neemt u mee langs de geschiedenis van het communisme en de relatie met sommige van de grootste literaire dissidenten en critici van deze ideologie.

Meer weten >>

20:30 uur. Cinetol

Pip Blom + Lewsberg. Het begon in 2016 met vier ‘indieliedjes’ die de toen 19-jarige Pip Blom op zolder in haar eentje opnam en dankzij Spotify internationaal werden opgepikt.

Meer weten >>

20:45 uur. Voetbal eredivisie heren: AFC Ajax – VVV-Venlo.

Ajax speelt thuis in de Johan Cruijff Arena tegen VVV-Venlo.

Meer weten >>

21:00 uur. Frascati

Zonder toestemming. De Theatertroep. Een avond schaamteloos ongekuist Vaudevilletheater. De eerste vaudeville-theaters in Amerika en Canada verzorgden voorstellingen met iedere avond wisselende artiesten.

Meer weten >>

20:00 uur. Exit Bar

Vodka Woensdag. Het is één keer in de week, op woensdag welteverstaan in de Exit Bar tijd voor Vodka Woensdag. Gewoon lekker de week door midden zagen met in je hand een goedkoop glaasje Vodka.

Meer weten >>

22:00 uur Vrankrijk

Queer Night WTF-avond. Georganiseerd door Drag Queers Amsterdam. Elke woensdag brengt een nieuw thema en een nieuwe performance met zichtbare bijzondere culturele diversiteit.

Meer weten >>

23:00 uur. Coco’s Outback

International Student Night. Met ISN Amsterdam, ESN VU Amsterdam en ESN DiemenKom. Sluit je aan bij je vrienden voor een avondje dansen, feesten, gezelligheid, goede muziek en meer …

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam.

Leuke dingen te doen in Amsterdam op dinsdag 17 april