Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 10 augustus

Amsterdam - Leuke dingen doen – vrijdag 10 augustus
Kunst in NDSM-hal. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 10 augustus

Het is weer vrijdag de week is weer voorbij, de enige echte alle 40 op een rij…. Kent u die nog? De oudere lezers ongetwijfeld, de jongere lezers wellicht nog niet…. Zie hieronder maar even een oud fragmentje…..

Anyway, hierbij ons dagelijkse lijstje met leuke dingen om te doen in Amsterdam en wel voor vrijdag 10 augustus 2018. Fijn weekend allemaal!

10:00 uur. Het Stedelijk

De tentoonstelling achter de 300 vliegende drones! Het Stedelijk presenteert de eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse duo Studio Drift. In deze tentoonstelling zijn naast vroege ontwerpen ook nieuwe en nog nooit vertoonde werken te zien.

Meer weten >>

15:00 uur. Westergasfabriek

Vegan Food Festival. De allereerste editie van het Vegan Food Festival zal plaatsvinden op de altijd zonnige Westergasfabriek. Meer dan 30 food en non-food stands zullen je uitdagen om outside the vegan box te proeven en beleven.

Meer weten >>

17:00 en 21:45 uur. De Balie

De Balie kijkt Grace Jones: Bloodlight and Bami. ‘Larger than life’, een superkracht, uitdagend en androgyn, en ook visual artist, moeder, grootmoeder, pop-icoon en actrice – Grace Jones is het allemaal. Dit is prachtige documentaire over de legendarische ‘miss Jones’

Meer weten >>

20:15 uur. Comedy Cafe

Stand-up Comedy Show (NL). Knallende line-up show met pro comedians en een scherpzinnige MC. We sluiten de shows altijd spetterend af met een bekende headliner die tot de top van de Nederlandse stand-up behoort.

Meer weten >>

20:30 uur. Toomler

Comedytrain International Summer Festival met Eddie Pepitone!

Meer weten >>

21:30 uur Oosterpark

Jawel, de eerste buitenfilm van WCA!

Meer weten >>

22:00 uur (Zonsondergang) – NDSM

Franchise Freedom by Studio Drift. Een performatief kunstwerk bestaande uit 300 vliegende drones van het Intel® Shooting Star™ platform . Het is de eerste keer dat het is toegestaan zo’n groot aantal drones te laten vliegen voor een kunstvertoning.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:30 uur. VondelCS t/m 29 augustus

Fotografie expositie Chloé Leenheer ‘Scènes van Chloé in het MediaCafé. De fotoserie is een reeks verstilde scènes, die rechtstreeks uit een film lijken te komen en die de kijker ook even ‘stil’ laten staan.

Meer weten >>

10:00 uur. Het Stedelijk t/m 26 augustus

Het Stedelijk presenteert de eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse duo Studio Drift. In deze tentoonstelling zijn naast vroege ontwerpen ook nieuwe en nog nooit vertoonde werken te zien.

Meer weten >>

10:00 uur. Stadsarchief t/m 2 september 2018

Aids in Amsterdam 1981 – 1996 Zeer imposante tentoonstelling over de Aidsperiode in Amsterdam die heel veel slachtoffers kende een grote impact had op de Amsterdamse LGBTQ samenleving.

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00
  • Zaterdag en zondag 12:00 – 17:00

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 18 augustus 2018

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum’ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal.

Meer weten >>

10:00 uur. Centrale OBA t/m 16 september

IHLIA-expositie Melange. Een unieke expositie met honderden films, foto’s en verhalen van mensen die leven met hiv en aids. Melange is een foto-expositie met werk van Ajamu (Londen) en Pato Hebert (New York en Los Angeles). Het is onderdeel van hun doorlopende onderlinge fotografische, archivistische en esthetische dialoog.

Meer weten >>

12:00 uur. Arti&Amicitiae t/m 26 augustus

Goud onder het ijs. 13 kunstenaars verbeelden reiservaringen en fascinaties voor geologische fenomenen en vraagstukken en hoe de mens verbonden is met het binnenste van de aarde en het steeds veranderende landschap.

Meer weten >>

21:00 uur. Amsterdamse Bostheater t/m 8 september

Het Amsterdamse Bostheater en het Noord Nederlands Toneel brengen op het grootse buitenpodium van het Amsterdamse Bostheater een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Anton Tsjechov: De Meeuw.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here