Eerste WCA Open Air Screenings dit weekend al te zien

Eerste WCA Open Air Screenings dit weekend al te zien
Openlucht bioscoop Vondelpark in 2017. Photocredits: Josia Bruggen

Eerste WCA Open Air Screenings dit weekend al te zien

Terwijl op donderdag 16 augustus de negende editie van World Cinema Amsterdam los barst kun je dit weekend al drie mooie festivalfilms onder de sterrenhemel bij Binnentuin De Tropen in het Oosterpark en in het Vondelpark Openluchttheater bekijken. De open air vertoningen zijn gratis te bezoeken. De negende editie van World Cinema Amsterdam wordt op donderdag 16 augustus feestelijk geopend met de Indiase film Sir (2018) van Rohena Gera. Saillant detail: filmregisseur Rohena Gera zal tijdens de feestelijkheid zelf ook aanwezig zijn.

Sir raakt aan het welbekende thema ‘Rich boy meets poor girl‘ dat in menig Hollywood-film doorgaans leidt tot zoete en over geromantiseerde films. In de handen van debuterend regisseur Rohena Gera levert het een fraai en realistisch drama op dat genuanceerd de verhoudingen tussen man en vrouw in India in beeld brengt en vooral hoe het leven daar bepaald wordt door klassenverschillen die nooit overwonnen kunnen worden. Maar hoe rigide het klassensysteem ook is, Gera laat zien dat mensen van vlees en bloed soms gevoelens hebben die de grenzen overstijgen.

Sir is één van de negen genomineerde films voor de World Cinema Jury Award, waaraan een bedrag van € 5000 is verbonden. Een driekoppige jury – Aboozar Amini, Marcel Beltrán en Margarida Moz, uit respectievelijk Afghanistan, Cuba en Portugal – beslist welke film bekroond wordt met deze prijs. Zij maken hun keuze op de slotavond bekend. De negen genomineerde films zijn te zien in Rialto en De Balie.

Het open air filmmenu van dit weekend leest u hieronder.

Supa Modo

Het 9-jarige Keniaanse meisje Jo wil heel graag ook eens een superheld zijn, net als in de film. Maar ze is heel ziek en ze wordt ook niet meer beter. Als haar toestand verslechtert, besluiten haar dorpsgenoten haar wens te laten uitkomen. Jo wordt… Supa Modo!

Vrijdag 10 augustus, Oosterpark, 21:30 uur

Sergio & Serguéi

Het is 1991: de Sovjet-Unie valt uiteen. Kosmonaut Sergei Krikaljov in het ruimtestation Mir vraagt zich af of er nu nog geld is om hem terug naar de aarde te brengen. Via de radio maakt hij contact met Cubaan en communist Sergio. Wat kan Sergio doen? Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Zaterdag 11 augustus, Oosterpark, 21.30 uur

Benzinho

Irene, haar man Klaus en hun vier zonen vormen samen een nogal rommelig, maar hecht en liefdevol gezin. Er staan grote veranderingen op til: Irene gaat alsnog haar middelbareschooldiploma halen, hun oudste zoon Fernando gaat het ouderlijk nest verlaten.

Zaterdag 11 augustus, Vondelpark, 21.30 uur

vrijetijdamsterdam.nl

PS Vergeet u geen kijkje te nemen in onze blog met activiteiten voor 12 augustus?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here