Faraz Shariat, winnaar 'Best Queer Film' Berlin International Film Festival naar Roze Filmdagen
© Vrije Tijd Amsterdam NL

“Wij zijn blij dat Farah Shariat en zijn Jünglinge film collective, naar de Roze Filmdagen komen. Met NO HARD FEELINGS (FUTUR DREI) wonnen ze niet alleen de Teddy Award voor beste queer film, maar ook de publieksprijs van de lezers van Queer.de. De film gaat over Parvis, die nadat hij betrapt is op winkeldiefstal, wordt veroordeeld tot een taakstraf in een vluchtelingenopvang. Daar ontmoet hij broer en zus Banafshe en Amon die Iran zijn ontvlucht. Er ontstaat een fragiele relatie tussen de drie”, aldus de organisatie van de Roze Filmdagen in Amsterdam.

De makers zullen een Q&A doen na afloop van de vertoning van hun prijswinnende film NO HARD FEELINGS op zondag 15 maart om 17.30 uur. Ook nemen zij deel aan het filmmakers-panelgesprek QUEER EYE op zondag 15 maart om 13.30 uur.

QUEER EYE: FILMMAKERS PANEL
Zondag 15 Maart 13.30 uur
Panel: English spoken

Het verzinnen van een verhaal is stap één, maar hoe zorg je dat dat verhaal ook echt op het scherm komt? En is dat anders in Bolivië dan in Duitsland of Nederland? Onze internationale festivalgasten Edgar García, Teddy award winnaar Faraz Shariat, Paulina Lorenz and Raquel Molt (van NO HARD FEELINGS, foto 1) Rodrigo Bellott (regisseur openingsfilm TU ME MANQUES, foto 2), zullen deelnemen aan een paneldiscussie over de barrières en kansen die ze tegenkomen bij het maken van een film met een LHBTQ-thema.
Zie hier meer over onze openingsfilm TU ME MANQUES

MASTERCLASS: MARCO BERGER
Zaterdag 14 maart, 12.30u
Masterclass: English spoken

Ook zal ‘special guest’ Marco Berger (Argentinië) speciaal voor ons een masterclass verzorgen. Hij is de meest populaire regisseur (schrijver en producent) van Roze Filmdagen: van Ausente tot The Blond One (2019) en nu El Cazador. Zijn oeuvre is te herkennen aan een observerende en broeierige beeld-signatuur. Reden genoeg om Marco Berger te vragen om over zijn manier van werken te vertellen.

Zie hier meer over zijn laatste film EL CAZADOR

THE GARDEN LEFT BEHIND
Zaterdag 14 maart, 19.45 uur
Zondag 15 maart, 15.45 uur

Ivana Black is een van de sterren van THE GARDEN LEFT BEHIND. Deze film raakt diverse kanten van het leven van een zwarte transvrouw, van het geweld dat ze tegenkomt tot de zoektocht naar een betrouwbare partner. Na vertoning van de film is er een Q&A met Ivana en regisseur Flavio Alves.

COMING OUT

ZONDAG 15 MAART 17.45 UUR
Panel: Nederlands gesproken
Panel: Dutch spoken
Moderator: actrice Hanna van Vliet (foto)
Panelgasten: Jennifer Schreuders, Emre Hoogduijn en Bram de Wijs

De documentaire COMING OUT toont de meest aansprekende en diverse coming out-momenten: lesbisch, homo, trans, bi, en van Latijns Amerika en Japan tot Rusland. Na de documentaire praten we verder met LHBT jongeren die actief zijn op social media.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Stichting RozeinWit: “Jonge LHBT+ artsen in opleiding horen zich veilig te voelen op de werkvloer”