Zoek jij boekenwinkels in Amsterdam? Hier zitten ze!
Binnen bij Mendo, een van de boekenwinkels in Amsterdam.

Zoek jij boekenwinkels in Amsterdam? In de hoofdstad zijn leuke boekhandels die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ondanks alle veranderingen om verhalen tot je te kunnen krijgen blijft lezen leuk! Tenminste, zo denken we er bij Vrije Tijd Amsterdam over! Wie een boek leest zal merken dat het een stukje ontspanning met zich meebrengt. Daarnaast ervaar je plezier, leert nieuwe woorden en andere dingen die goed zijn voor jouw ontwikkeling. Boeken lezen is wat ons betreft leuk voor jong en oud. Hoe meer je leest hoe beter dit is voor je hersenen. Zo, genoeg over de voordelen van een goed boek. Nu wil je natuurlijk weten waar de boekenwinkels in Amsterdam te vinden zijn. We hebben hieronder een mooi lijstje voor je gemaakt. Veel plezier met dit lijstje over boekenwinkels in Amsterdam.

Centrum, west, oost, zuid

Centrum

Happy Bookieman

Op ongeveer de helft van de Herengracht vind je ‘boekenparadijs’ Happy Bookieman. In deze zaak vind je een mooie verzameling tweedehandsboeken. Iedereen is van harte welkom om hier even rond te neuzen. Voor € 1,50 mag je een boek meenemen.

Adres: Herengracht 267A

De Kinderboekwinkel

Deze winkel is speciaal in het leven geroepen voor kinderboeken. Het assortiment bestaat uit allerlei leuke jeugd-, kleuter- en peuterboeken. Voor ieder kind is er wel wat wils.

De boeken worden bij De Kinderboekwinkel door het personeel zoveel mogelijk zelf gelezen, zodat ze jou een gedegen advies kunnen geven.

Adres: Rozengracht 34

Scheltema Amsterdam

Aan boekhandel Scheltema hebben vele leesliefhebbers al een bezoekje gebracht. Dit is een grote boekenwinkel in Amsterdam. In deze grote boekenshop kijk jij zeker weten je ogen uit. Daarnaast kun je bij Scheltema Amsterdam plaatsnemen in het restaurantgedeelte. Hier kun je een kopje koffie, thee of ander drankje en/of hapje bestellen.

Zoek jij boekenwinkels in Amsterdam? Hier zitten ze!

Adres: Rokin 9

Titus Dorsman Books

Bij Titus Dorsman Books kun je niet alleen terecht voor (eigentijdse) boeken. Er worden ook prints van pop- en filmsterren verkocht. Daarnaast worden er nog meer dingen aangeboden. Voor dit aanbod moet je er zelf maar eens gaan rondsnuffelen.

Adres: Nieuwe Hoogstraat 16

Mendo

Mendo is een boekwinkel met titels over mode, reizen, fotografie, architectuur en grafisch ontwerp. Je kan hier ook lekker gaan zitten met een goed boek en kopje koffie.

Adres: Nieuwe Doelenstraat 10

Perdu

Boekshop Perdu is niet alleen een plek om boeken te kopen. Bij Perdu staan poëzie, literatuur en experiment hoog in het vaandel.  Deze thema’s staan centraal in diverse events die hier worden georganiseerd.

Adres: Kloveniersburgwal 86

The Book Exchange

Zoek jij een tweedehands boekenwinkel in Amsterdam? Dan zou je weleens een bezoekje kunnen brengen aan The Book Exchange aan de Kloverniersburgwal.

Adres: Kloveniersburgwal 58

Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum Spui

Aan het bruisende plein van ’t Spui in Amsterdam kan je gerust eens binnen stappen bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum Spui. Er zijn enorm veel leuke boeken en magazines verkrijgbaar.

Zoek jij boekenwinkels in Amsterdam? Hier zitten ze!
Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum Spui, een van de boekenwinkels in Amsterdam.

Adres: Spui 14-16

West

De Nieuwe Boekhandel

Leesliefhebbers in en rondom Bos en Lommer kunnen met een gerust hart een bezoekje brengen aan De Nieuwe Boekhandel. In deze shop zijn ruim 5000 titels op voorraad. Literatuur en kinderboeken spelen hier een grote rol.  In De Nieuwe Boekhandel zijn eveneens unieke buurtproducten te koop zoals tassen, ansichtkaarten, truien en T-shirts.

Adres: Bos en Lommerweg 227

Boekhandel Hoogstins

Ben je in de Kinkerstraat? Dan zou je best eens een bezoekje kunnen brengen aan Boekhandel Hoogstins. Een knusse zaak waar het leuk is om lekker rond te snuffelen. Deze boekwinkel bestaat al ruim 35 jaar.

Adres: Kinkerstraat 117

Oost

Boekhandel van Pampus

Volgens de medewerkers van de Boekhandel van Pampus is de filosofie van deze boekenzaak in drie woorden samen te vatten: Uitnodigen tot oponthoud. Deze boekenshop is in 2009 opgestart. Je kunt er niet alleen een boek kopen, maar ook boeken lezen in combinatie met een bakkie koffie. Er zijn ook hoekjes die speciaal zijn ingericht voor de jongelingen onder ons.

Adres: KNSM-laan 303

Zuid

Boekhandel Jimmink

Deze boekhandel is een pronkstukje in de Rivierenbuurt. Achter deze authentieke boekenwinkel gaat een mooie geschiedenis schuil. Zo kocht Anne Frank bij Boekhandel Jimmink haar befaamde dagboek. Een boek dat inmiddels over de hele wereld gelezen wordt. Een super leuke winkel om eens doorheen te wandelen.

Adres: Rooseveltlaan 62

Boekhandel het Martyrium

Je treft Boekhandel het Martyrium in een ruim, monumentaal hoekpand in de Van Baerlestraat. De winkel is bekend vanwege een ruim assortiment Nederlandse en buitenlandse literatuur, poëzie, filosofie en geschiedenis. Daarnaast zijn er ook kunst-, kinder- en kookboeken te verkrijgen.

Adres: Van Baerlestraat 170-172

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam