De lekkerste taartenwinkels in Amsterdam (per stadsdeel)

Ben je op zoek naar de lekkerste taartenwinkels in Amsterdam. Vrije Tijd Amsterdam bezoekt geregeld een lekkere taartenwinkel in de hoofdstad. Een winkel waar je lekkere taarten kunt kopen kan voor allerlei gelegenheden een mooie uitkomst zijn. Heb je bijvoorbeeld een verjaardag te vieren? Dan is het natuurlijk heerlijk om op taart te trakteren. Maar ook bij gelegenheden zoals een bruiloft of jubileum gaat een lekkere punt taart er altijd wel in. Veel plezier met onze lijst van de lekkerste taartenwinkels in Amsterdam.

Oost, west, centrum, zuid

Oost

Majesteit Taart

Bij Majesteit Taart kun je terecht voor custom made taarten voor speciale gelegenheden/ biologische, glutenvrije taarten met natuurlijke suikers, cupcakes, tea party’s en workshops in taart. Bij dit bedrijf vinden ze iedere nieuwe dag alweer reden voor een nieuw feestje. Volgens de medewerkers van Majesteit Taart zijn feestjes het beste te vieren met lekkere taart.

Er worden ook verantwoorde taarten gemaakt die zijn bereid met biologische, glutenvrije en of suikervrije grondstoffen. Passie en beleving staan bij de taartenmakers van Majesteit Taart hoog in het vaandel. Volgens de makers proef je dat zelfs als je een hap neemt van de taart. Het gaat hier om ambachtelijke taarten. De producten die voor de taarten worden gebruikt, zijn afkomstig van leveranciers uit de buurt.

Het is een hoofdstraat in de Indische Buurt en fungeert daar als een leuke winkelstraat. In deze buurt is van alles en nog wat te beleven. De wijk wordt door velen omschreven als multiculturele havenwijk. Er zijn onder andere hippe eetplekken, restaurants, supermarkten en bakkerijen.

Adres: Javastraat 5

West

Baksels

Bij Baksels kun je lekker gaan zitten en genieten van lekkere taart. Maar dat is niet alles. Je kan hier ook taarten bestellen. Wat dacht je van een verjaardagstaart, lekkere traktatie voor je collega’s of een taart om iemand op leuke wijze mee te verrassen. Op de site zie je welke lekkernijen je hier allemaal kan bestellen. In de winkel is het eveneens mogelijk om stukjes van verschillende taarten te bestellen. Het concept is dat dit een kleinschalige ambachtelijke bakkerij is waar alles vers uit eigen keuken komt. Bij Baksels kies je uit een groot assortiment aan taarten en andere zoete lekkernijen.

De eigenaresse van Baksels is Léonie. Zij is in 2013 met een klein pandje op de Bilderdijkstraat begonnen. In 2018 werd de verhuizing ingezet naar een grote locatie op de hoek van de Kinkerstraat. Léonie werkt hier inmiddels met een heel team.

Adres: Kinkerstraat 51

Centrum

Cheesy Cakes

Wie is er weleens bij deze leuke winkel in de Utrechtsestraat geweest? Mocht je hier nog niet zijn geweest even een korte introductie. Cheesy Cakes is een gezellige cheesecakewinkel. Deze locatie staat niet voor niets in de lijst van geweldige taartenwinkels in Amsterdam. Bij deze shop is er een groot menu waar lekkere taarten op staan die huisgemaakt zijn.

Hoogwaardige ingrediënten en versheid staan hier hoog in het vaandel. De producten worden vers bereid door de eigenaar van deze ambachtelijke onderneming. Je kan hier lekker plaatsnemen maar ook online bestellingen doen. Als je er plaats neemt kun je ook een lekker kopje koffie of thee bestellen.

Spiros Mariatos is de eigenaar, chef en drijvende kracht achter deze bijzondere locatie in de Utrechtsestraat. Iedereen is van harte welkom om er een kijkje te komen nemen.

Adres: Utrechtsedwarsstraat 73

Zuid

Huize van Wely (Gelderlandplein)

Deze winkel ligt op het Gelderlandplein in Amsterdam. Huize van Wely is in 2000 geopend. De overkoepelde organisatie heeft meerdere winkels geopend in Nederland, Waaronder een vestiging in Amsterdam Oud-Zuid op de Beethovenstraat 72. Het bedrijf bestaat al ruim 100 jaar. Vakmanschap en kwaliteit spelen een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en het maken van de producten.

Hier werken toppatissiers, -chocolatiers en -glaciers. Zij werken volgens het bedrijf met de beste ingrediënten, waardoor ze de meest exclusieve lekkernijen kunnen maken. Klanten kunnen hier onder andere terecht voor taarten, gebakjes, koekjes, bonbons, truffels en ijs.

Het Gelderlandplein is een overdekt winkelcentrum. Dit winkelgebied ligt in de wijk Buitenveldert in Amsterdam Zuid. Er zijn hier vele diverse winkels om te bezoeken. Om het winkelcentrum op te leuken tref je er ook kunstwerken van allerlei bekende kunstenaars. Er zijn eveneens diverse horecagelegenheden en de kinderen kunnen er leuk spelen.

Adres: Gelderlandplein 173

De laatste kruimel

Winkel De Laatste Kruimel ligt in het centrum van de stad. Je kunt hier terecht voor ambachtelijke en dagverse producten. Volgens de medewerkers zijn deze producten met liefde klaargemaakt. Er kunnen delicatessen besteld worden zoals brood, authentieke scones, originele quiches, taarten en uitgebreide sandwiches. Qua drinken kun je hier bijvoorbeeld ook verse sappen, gezonde smoothies, koffie en thee bestellen.

Iedereen is welkom om de winkel eens te bezoeken. Er wordt gewerkt met biologische en regionale seizoen producten. Deze zijn gemaakt door en voor eet genieters. Studenten kunnen hier 10% korting krijgen op vertoon van hun studentenpas.

De Langebrugsteeg is een gezellig straatje in Amsterdam. De straat begint bij het Rokin en loopt naar de Nes, waar het overgaat in de Grimburgwal. Aan de oostelijke kant van het Rokin, op de hoek Langebrugsteeg / Oude Turfmarkt, staat een kunstwerk van koningin Wilhelmina.

Adres: Lange Brugsteeg 4

Saartjes taarten

Bij Saartjes taarten kun je onder andere terecht voor taarten, bruidstaarten en taarten op maat. Deze zaak staat niet voor niets in de lijst van de lekkerste taartenwinkels in Amsterdam. Zowel particulieren als bedrijven kunnen genieten van de producten. Deze onderneming is opgezet door Sara. Zij heeft een passie voor taarten en daarvan haar werk gemaakt.

Sara had al sinds haar jongere jaren liefde voor koken en bakken. Als kind maakte ze al kinderversies van de recepten die haar moeder aan het bereiden was. Toen al moest het home made zijn, vers en zonder rare toevoegingen.

Deze locatie ligt in de Saenredamstraat in Amsterdam. Deze straat ligt in de bruisende wijk De Pijp in Amsterdam Zuid. Hier zijn ontzettend veel leuke dingen te beleven.

Adres: Saenredamstraat 26H

Huize van Wely (Beethovenstraat)

In de Beethovenstraat ligt een van de twee Amsterdamse vestigingen van Huize van Wely. Bij deze locatie worden de producten gemaakt door vakmensen en speelt kwaliteit een goede rol. Er zijn hier toppatissiers, -chocolatiers en -glaciers werkzaam. Deze medewerkers werken met goede ingrediënten, waardoor ze heerlijke lekkernijen kunnen maken. Klanten kunnen hier onder andere terecht voor taarten, gebakjes, koekjes, bonbons, truffels en ijs. Ze hebben in Nederland nog meer vestigingen. Deze organisatie is in 2000 van start gegaan.

De Beethovenstraat ligt in Amsterdam Oud Zuid. In deze straat vind je nog meer leuke en uiteenlopende winkels. Er zijn ook een aantal gezellige horecagelegenheden. Vanaf de straat ben je zo bij bekende musea zoals het Rijksmuseum, Moco Museum en het Van Gogh Museum.

Adres: Beethovenstraat 72

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam