Bevrijdingsfeest in het Noorderpark
Foto via Stichting Noorderpark

Op donderdag 5 mei organiseren Stichting Noorderpark en het 4-5 mei Comité midden-Noord een complete dag vol activiteiten en muziek voor jong en oud. Een gevarieerd programma waarbij men elkaar in ongedwongen sfeer kan ontmoeten, te midden van het groene park.

We beginnen in de ochtend om 10:00 uur bij Pompet met een Frans ontbijt en Franse chansons van troubadour Jan van Til. Voor iedereen is er een croissant, koffie of thee. Er staat een pot voor een eigen vrijwillige bijdrage die de vluchtelingen in Oekraïne toekomt. Om 10:30 uur begint het Jeu de boules toernooi, hieraan kunnen zowel beginners als gevorderden meedoen. Er wordt in wisselende samenstelling gespeeld, zodat iedereen met elkaar kan kennismaken. Om 12.00 uur ontvangen de drie spelers met de meeste punten een leuke prijs.

Aansluitend is er een Kindervrijmarkt. Hieromheen zijn diverse activiteiten en workshops gepland waaronder ‘bewegen voor ouders en kinderen’ en ‘schilderen op een groot doek’. Dit alles wordt vrolijk ingeluid met muziek van de lokale jazz-popband Kantje Boord en een open podium van zowel de DAT!school als de Muziekstraat.

Om 17.30 uur start de Vrijheidsmaaltijd (vega) met gratis Vrijheidssoep. Er is muziek van Frijazzstics. Erfgoeddrager Kayra vertelt een oorlogsverhaal en we krijgen alvast een voorproefje uit de Volksopera. Voor de Vrijheidsmaaltijd is er een grote bbq. Iedereen is welkom om zijn eigen vega-worst of vega-burger te bakken en salades met elkaar te delen. Voor sausjes, borden en bestek wordt gezorgd.

Kortom; een mooie, rijk gevulde dag waarbij we bewust stil staan bij onze vrijheid!

Gerelateerd artikel: 4 en 5 mei 2022 in Amsterdam: wat is er te doen?