3 X de beste plekken om oesters te eten in Amsterdam
Oesters bij Ron Gastrobar. Foto credits: Jelle van Schaick

Ben jij zoekende naar de beste plekken om oesters te eten in Amsterdam? In de hoofdstad vind je een aantal restaurants waar je prima een lekker oestertje naar binnen kunt slurpen. Deze pareltjes van de zee hebben vele smaak schakeringen wat maakt dat oesters een echte gastronomische lekkernij zijn geworden. Voordat er een schaal met oesters voor je neus op tafel staat, gaat er een stukje vakwerk aan vooraf. Vandaar dat je wel zeker moet weten dat je bij het juiste restaurant zit. Vrije Tijd Amsterdam deed onderzoek zodat jij alleen nog maar een tafeltje hoeft te reserveren. Veel plezier met ons lijstje van de beste plekken om oesters te eten in Amsterdam.

Lekker drankje bij de oesters?

Voordat we overgaan tot de lekkerste plekken in de hoofdstad om oesters te eten, nog wat informatie over drankjes. Want, wat is nou het lekkerste drankje om te drinken bij een oester? Zelf vinden we het lekker om van oesters te smikkelen in combinatie met een glaasje champagne of witte wijn.

Volgens oesterexperts zijn er nog meer verrassende combinaties aan te raden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een glaasje rode wijn, boerencider of ambachtelijk gebrouwen bier bij het eten van je oester? Sommige mensen combineren oesters in Amsterdam weer graag met witte port, jenever of wodka met rode peper.

Enfin hierbij onze tips van plekken om lekkere oesters te eten in Amsterdam:

Ron Gastrobar

Een van de redactieleden van Vrije Tijd Amsterdam laat op zijn tijd weleens een lekker schaaltje met oesters naar binnen glijden bij Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam Zuid.

Dit is een van de restaurants van de bekende chef-kok en tv-persoonlijkheid Ron Blaauw. Volgens Ron moet eten niet alleen lekker, maar ook een feestje zijn. Dat gevoel omarmt je als je in een van zijn restaurants binnenstapt.

Adres: Sophialaan 55

Lion Noir

Heb je weleens een bezoekje gebracht aan Lion Noir in de bruisende Reguliersdwarsstraat? Het is in ieder geval een prima plek om te smullen van oesters in Amsterdam. Bij lekker weer kun je buiten zitten. Als het weer buiten wat minder is kun je aan een tafeltje binnen plaatsnemen. Een prima plek om je samen met vrienden, familie of geliefde tegoed te doen aan een schaal met oesters.

Adres: Reguliersdwarsstraat 28

Bar BAUT Stadionweg

Bar BAUT Stadionweg is een parel van een plekje om smaakvolle oesters te bestellen. BAUT heeft ook een vestiging aan de Wibautstraat in Oost. Op de kaart staan biologische oesters, Zeeuwse Creuse met Aziatische of Franse toppings.

Bar BAUT is iedere dag open voor lunch, borrel en diner. In deze horecagelegenheid is het mogelijk om informeel te lunchen, dineren aan hoge tafels en te borrelen. Tip: je kan er ook een lekkere cocktail als aperitief bestellen.

Adres: Stadionweg 320

Iedereen veel eetplezier toegewenst!

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam