kunstRUIM presenteert “Kunst in de Buurt”

kunstRUIM presenteert met trots “Kunst in de Buurt”, een bruisend cultureel programma met verschillende activiteiten dat loopt tot 1 juli 2024. Galerie kunstRUIM aan de Jodenbreestraat 25 (ingang Valkenburgerstraat) wordt het middelpunt van lokale kunst met naast exposities onder meer workshops, lezingen, korte films en muziek. Dompel je onder in interactieve exposities, ontmoet gepassioneerde Amsterdamse kunstenaars en ontdek de verhalen achter hun werk. Doe mee aan workshops van bij kunstRUIM aangesloten kunstenaars, van portrettekenen tot natuurlijke verf maken. Kunst in de Buurt brengt de bewoners van de stad samen met lokale kunst op een laagdrempelige manier.

Kunst is voor iedereen en iedereen heeft recht op kunst. kunstRUIM wil met het programma Kunst in de Buurt culturele buurtontmoetingen bevorderen. Bewoners en bezoekers van met name Amsterdam Centrum kunnen zo in contact komen met lokale kunst en de makers hiervan. Lokale kunstenaars krijgen via Galerie kunstRUIM de kans zichzelf en hun werk te laten zien. Omdat de kunstenaars zelf in de galerie aanwezig zijn krijgen bezoekers ook de mogelijkheid om met hen kennis te maken en in gesprek te gaan over hun inspiratie en hun werkwijze.

Naast het bewonderen van het werk van de kunstenaars kunnen bewoners en bezoekers ook actief kunst beleven door zelf kunst te maken. Er worden diverse workshops georganiseerd. Denk aan workshops portrettekenen, natuurlijke verf maken en gebruiken, boetseren en vilten. Ook zijn er crossmediale activiteiten met combinaties van lezingen en muziek, vertoningen van korte films, discussie-avonden en andere optredens.

kunstRUIM is een platform vóór en dóór Amsterdamse professionele beeldend kunstenaars. Met ons platform willen we Amsterdamse professionele beeldend kunstenaars beter zichtbaar maken voor de stad en de stad beter en laagdrempeliger kennis laten maken met lokale kunst en hun kunstenaars. kunstRUIM betaalt de kunstenaars die een bijdrage leveren aan dit programma ook een eerlijke prijs voor het werk dat zij verrichten.

Daarnaast werkt kunstRUIM samen met culturele en maatschappelijke organisatie in de buurt, zoals het Rembrandthuis, Huis van de Tijd, Buurtteam Centrum en anderen.

Galerie kunstRUIM is gratis toegankelijk. Voor het meedoen aan workshops en bijwonen van lezingen, optredens en andere activiteiten kan een kleine bijdrage gevraagd worden (maximaal €3,50 en met stadspas € 1,-. Het gehele programma is te vinden en volgen via www.kunstruim.amsterdam.

Kunst in de Buurt wordt ondersteund door het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Centrum.