Verhaal over hét nieuwe underground feest in Amsterdam
LINKS AF! HET NIEUWE UNDERGROUND FEEST VAN AMSTERDAM!

Verhaal over hét nieuwe underground feest in Amsterdam

“Wij geloven dat een goed feest mensen kan aanmoedigen om meer open, zorgzaam en vergevingsgezind te zijn”, vertelt Connor O’Reilly, één van de zes tot negen organisatoren van LINKS AF over hét nieuwe underground house en techno feest dat op zaterdag 16 juni vanaf 21:00 uur zal plaatsvinden in de Recycle Lounce Gallery Club aan de Zuiderzeeweg in Amsterdam.

O’Reilly, een Canadees, die samen met een Argentijnse en verder allemaal Nederlandse vrienden, het nieuwe feest bedacht, ging samen met één van de vrienden uit de organisatiegroep gericht op zoek naar een vette locatie in de stad. “Van al onze vrienden, die meehelpen aan het feest, regelen een vriend en ik meestal het organisatiedeel. Zoals scoutinglocaties, het vinden van dj’s, het uitdragen van de wereld en noem maar op. We hebben met de Recycle Lounge Gallery Club een mooie, charmante en door de meeste mensen, nog niet ontdekte locatie in Amsterdam gevonden die mensen zeker zal interesseren die op zoek zijn naar een alternatief in de stad.”

Een alternatief voor egocentrische, harde en kille omgevingen

De Canadese organisator vervolgt: “LINKS AF zoekt jong van geest. Degenen die uit hun comfortzone durven te komen en zoeken naar een alternatief voor de egocentrische, harde en kille omgevingen. Als je de muziek in je ziel voelt en de helende kracht van saamhorigheid herkent, zul je een geweldige tijd hebben. Wanneer individuen worden samengebracht in een gescheiden ruimte, terwijl ze dezelfde frequenties horen en voelen, bewegen ze zich naar het ritme. Het is een vorm van meditatie. We geven met een vrije geest een nieuwe kijk op het leven. Dit doen we in een warme en liefdevolle omgeving zodat onze denkpatronen zich in een nieuwe richting kunnen begeven. Ons doel met LINKS AF is om de power van muziek samen met de sfeer te gebruiken om een nieuwe denkwijze te creëren.”

Tijdens LINKS AF zijn het geen grote namen die achter de draaitafels plaatsnemen maar een eigen groep resident-dj’s die helemaal bij het concept passen. O’Reilly: “We hebben een geweldige groep resident-dj’s en een paar mensen hier en daar om het feest zo soepel mogelijk te laten verlopen. Mensen die naar het feest komen, zijn geïnteresseerd en nieuwsgierig naar onze boodschap, of degenen die eerder zijn geweest en weten hoe leuk het is. Ik ben trots op onze bewoners en we doen er zoveel mogelijk aan om een situatie te creëren die hen een artistieke licentie verleent.

De vipe moet worden overgebracht naar het publiek

Onze DJ’s draaien helemaal naar hoe ze zich voelen. We streven naar sets van 2 uur zodat ze echt in een vipe kunnen raken en dit over kunnen brengen naar het publiek. Elke deejay heeft zijn eigen stijl. Namen van onze DJ’s zijn onder andere wPAUL, DHR DIJKMAN, JO MOYA en KOHHOP.

O’Reilly belandde toevallig in Amsterdam maar is zo gek op de stad dat hij er niet aan denkt om hier te vertrekken. “Mijn vrouw en ik hadden 5 jaar een afstandsrelatie terwijl ik aan het studeren was. Ze is Russisch, maar woonde destijds in Duitsland. Toen mijn studie ten einde liep, kreeg ze een baan aangeboden in Amsterdam. Na mijn studie ben ik toen ook naar Amsterdam vertrokken. Dit is een geweldige stad. De mogelijkheden hier zijn eindeloos. Mensen hebben zoveel energie hier om nieuwe dingen uit te proberen en zijn vaak goed opgeleid. En de mogelijkheden qua sociale en leuke bezigheden met vrienden zijn ontelbaar.”

Het uitgaansleven in Amsterdam is van een ander niveau

Naast de sociale bezigheden is de Canadees ook zeer tevreden over het Amsterdamse nachtleven. “Man, niet normaal. In mijn woonplaats in Canada hebben we een goed uitgaansleven maar Amsterdam is echt van een ander niveau. Je kunt hier zoveel krijgen. Van harde techno-avonden tot hippie gekkigheid en trance avonden op Ruigoord, mijn favoriete locatie. Een geweldige uitgaansgelegenheid vind ik ook ‘De School’. En ga zo maar door.

Dan heb je nog al die festivals en trouwens ook die super ondergrondse, studentencollectieven die altijd geweldige feesten hebben. De thema’s zijn geweldig en iedereen ziet er divers gekleed uit wat een mooi verschil maakt. En wat ik al eerder aangaf. Er blijft ondanks die mogelijkheden ruimte om te vernieuwen. Daarom zijn wij ook weer energievol aan de slag gedaan met ons feest van LINKS AF op zaterdag 16 juni.”

Slechts 4 stops vanaf CS en je bent er

“De gemakkelijkste manier om de RLGC te bereiken is via tram 26 vanaf het centraal station. Slechts vier stops en je bent er. Daarnaast is er een nachtbus die letterlijk voor de deur stopt. Om er te komen op de fiets is ook eenvoudig. Helemaal voor Amsterdammers”, laat O’Reilly ten slotte weten.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

PS Heeft u weleens een kijkje genomen op onze pagina uitgaan?

Publicatiedatum 25 mei

Her publicatie 31 mei en 7 juni