Tips: Restaurants in de buurt van Amsterdam
Foto: © Oude Smitse

Ben je op zoek naar lekkere restaurants in de buurt van Amsterdam? Vrije Tijd Amsterdam heeft een mooi lijstje samengesteld van restaurants in de buurt van de stad. In dit overzicht vier tips van restaurants in Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude, De Ronde Hoep en Amstelveen.

Ouderkerk aan de Amstel

Restaurant De Oude Smidse – Lekker aan de Amstel

In het pittoreske Ouderkerk aan de Amstel, gelegen onder de rook van Amsterdam, is het prima vertoeven bij Restaurant De Oude Smidse. En dat niet alleen, je kunt er ook nog eens heerlijk eten en bij lekker weer op het onlangs vernieuwde terras aan de Amstel plaatsnemen. Bij deze authentieke parel aan de Amstel kun je terecht voor lunch, diner en borrel. Uiteraard hebben ze aanpassingen doorgevoerd met betrekking tot het nieuwe normaal. De medewerkers staan te popelen om oude vertrouwde, maar ook nieuwe gasten, van harte te verwelkomen.

Adres: Achterdijk 2-4, 1191 JK Ouderkerk aan de Amstel

Abcoude

Restaurant De Witte Dame

Abcoude is een knus dorp, gelegen aan het water van het Gein. In dit plaatsje tref je het fraaie Boutique Hotel de Witte Dame. Onderdeel van dit hotel is Restaurant De Witte Dame, waar je heerlijk kunt lunchen en dineren. De vrolijke bediening is maar al te blij dat ze weer gasten mogen verwelkomen en je bent van harte welkom. Natuurlijk houden zij zich aan de corona-regels en vergeet vooraf niet even te reserveren.

Wat ook nog leuk is om te weten is dat de witte Dame het totaal gerenoveerde oude treinstation van Abcoude is en dat ze een uniek karakter hebben. Met de polder ‘het Gein’ als achtertuin heeft de Witte Dame ook een prachtige rustige en landelijke uitstraling.

Adres: Stationsplein 3, 1391 GS Abcoude

De Ronde Hoep

De Voetangel

In De Ronde Hoep aan de Bullewijk, op het randje van Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen, is De Voetangel gelegen. De redactie van Vrije Tijd Amsterdam is vaak in de Voetangel geweest om lekker te dineren of te lunchen. Je kunt zowel binnen als buiten op het terras plaatsnemen. Net als andere horecagelegenheden is De Voetangel onlangs weer geopend en voldoen ze aan de Coronaregels. Met de opening sprongen ze een gat in de lucht en dat zullen ze ook doen als ze jullie mogen verwelkomen. Check even of je vooraf moet reserveren.

Adres: Rondehoep Oost 3, 1191 KA Ouderkerk aan de Amstel

Amstelveen

Restaurant De Veranda

Mocht je lekker willen lunchen of dineren kunnen we je restaurant De Veranda met een gerust hart aanbevelen. De Veranda is gelegen aan de Amstelveenseweg op het randje van het Amsterdamse Bos. Reuze fijn om je bezoekje aan restaurant De Veranda te combineren met een heerlijke boswandeling of één van de andere activiteiten waaraan je kunt deelnemen in het Amsterdamse Bos. Het restaurant is volledig Corona-proof en klaar om gasten te verwelkomen. Vergeet niet om vooraf even te reserveren.

Adres: Amstelveenseweg 764, 1081 JK Amsterdam

Heb jij ook een leuke tip over restaurants in de buurt van Amsterdam? We horen het heel graag. Je kunt onder het artikel reageren of een e-mail sturen naar [email protected].

Geschreven door:

Rik Verkaik

VTA Uitgaan

vrijetijdamsterdam.nl