“Pizza Beppe is het eerste restaurant in Nederland dat wordt geaccepteerd door de Associazione Verace Pizza Napoletana. Het betekent dat onze pizza's op de authentieke Napolitaanse manier worden bereid”, vertelt Angelique namens Pizza Beppe aan het begin van het gesprek met Vrije Tijd Amsterdam. VTA ging op zoek naar het verhaal achter het Italiaanse restaurant in Amsterdam-Oost.
Team van Pizza Beppe

“Pizza Beppe is het eerste restaurant in Nederland dat wordt geaccepteerd door de Associazione Verace Pizza Napoletana. Het betekent dat onze pizza’s op de authentieke Napolitaanse manier worden bereid”, vertelt Angelique namens Pizza Beppe aan het begin van het gesprek met Vrije Tijd Amsterdam. VTA ging op zoek naar het verhaal achter het Pizza Beppe Amsterdam-Oost.

Pizza zoals pizza hoort te zijn

“Wij geloven in echt eten. Door de originele recepten en richtlijnen van de uitvinders van pizza te respecteren, respecteren we een traditie die al generaties lang is geperfectioneerd en doorgegeven. Wij brengen pizza zoals pizza hoort te zijn in Amsterdam Oost.
Niets meer en zeker niets minder. Net als in Italië is familie alles voor Pizza Beppe. En voor ons is familie iedereen die door onze deuren loopt. Wanneer men ons bezoekt, serveren wij pretentieloze, heerlijke pizza gemaakt van de beste ingrediënten. Iedereen is van harte welkom.”

Lekker luchtig, krokant en niet té knapperig

“Als je onze pizza eet merk je al snel genoeg het verschil. Het zit ‘m in de wijze waarop het deeg wordt gemaakt. Bij Pizza Beppe blijft de pizzabodem lekker luchtig, krokant en zeker niet te knapperig. Het heeft meer iets weg van een broodstructuur die je krijgt door de pizza in korte tijd, ongeveer 90 seconden op hele hoge temperatuur, 485 graden, te bakken. En bij een echte Napolitaanse pizza mag de typische hoge pizzarand zeker niet ontbreken.”

Restaurant Pizza Beppe: ‘Echte Napolitaanse pizza in Amsterdam-Oost’

Originele ingrediënten en passie voor de Napolitaanse pizza

“Verwacht verder dagverse toppings, ingrediënten die voornamelijk uit Italië komen. Van San Marzano tomaten die rond de vulkaan Vesuvius groeien tot Farina di grano tenero tipo 00 meel en de beste mozzarella, Fior di Latte di Agerola. En niet te vergeten, de passie voor de Napolitaanse pizza!”

Trots om onderdeel van de buurt te mogen zijn

“Amsterdam Oost/Middenweg is een echte Amsterdamse buurt waar de mensen trots op hun buurt zijn en trots op het gebied Oost. De mix van winkels, restaurants en de bewoners geeft een hele goede sfeer in de straat. We zijn trots dat Pizza Beppe hier een onderdeel van mag zijn.”

Duidelijke focus op pizza

“Pizza Beppe heeft een duidelijke focus op pizza’s, qua voorgerecht hebben wij Focaccia en als nagerecht een heerlijke Tiramisu. Alles wat we maken wordt dagvers gemaakt. Mocht je niet in het restaurant willen eten omdat je te druk bent kun je ons eten en drinken ook bestellen. Dan wordt het thuis bij de mensen bezorgd.”

Restaurant Pizza Beppe: ‘Echte Napolitaanse pizza in Amsterdam-Oost’

Het hoogtepunt van Pizza Beppe

“24H Oost was een geweldige dag voor de buurt. Alle winkeliers en restaurants hebben enorm hun best gedaan om de mensen op straat zo goed mogelijk hun concept te laten zien. Bij Pizza Beppe hadden we een live dj en verse pizza’s voor de passanten. Dat was erg gezellig!”

Drie rode en drie witte wijnen

“We hebben 3 witte en 3 rode wijnen, waarvan de witte Pinot Griogio Bio en de rode Solo Rossa Riserva er bovenuit springen.”

Restaurant Pizza Beppe: ‘Echte Napolitaanse pizza in Amsterdam-Oost’

Filialen in Amsterdam en Utrecht

“Pizza Beppe heeft drie filialen in Amsterdam en drie filialen in Utrecht. We hebben duidelijk gekozen voor deze twee steden en daarbij geprobeerd juist in bepaalde wijken een restaurant te openen. Wij geloven in buurt restaurants waar we samen met de gemeenschap heerlijk kunnen genieten van onze specialiteit: Pizza!”

Iedereen is welkom

“Iedereen is welkom om gezellig langs te komen bij Pizza Beppe. Het team staat voor alle mensen klaar”, laat Angelique ten slotte namens Pizza Beppe weten.

Interview door:

Restaurant Pizza Beppe: ‘Echte Napolitaanse pizza in Amsterdam-Oost’

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: leuke dingen doen in Amsterdam

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam