Bar Kartel biedt smaakvol verbond van keukens, sfeer en unieke culinaire gadget
Bar Kartel. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De Overtoom heeft er weer een nieuw pareltje bij. Samen met de buren van De Ebeling geeft Bar Kartel de drukke verkeersader nabij het Leidse een fijn stukje Amsterdamse sfeer en gezelligheid. Iets wat dit deel van de straat goed kan gebruiken. We nemen op vrijdag plaats aan de bar, een prima plek voor de little kitchen-gerechtjes die je samen kunt delen.

Kartel biedt een kijkje in diverse keukens van all around the world. Culinaire hoogstandjes uit alle windstreken worden op ons afgevuurd als we al het lekkers op de kaart voor ons zien. Het concept is simpel en de keuze is reuze. De inrichting is cosy met een stenen vloer, veel lichtjes, planten, een open keuken en een prominente plaats voor de bar en de pergola. Het geeft je een idee van een tripje naar een foodtruckfestival om eens lekker een middagje van allerlei culturen te happen. En dat is nou net de bedoeling, want we snakken toch allemaal naar die goeie ouwe tijd van de festivalletjes.

Bar Kartel. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De gerechtjes nodigen allen uit om te proeven. Maar als we dan toch enkele suggesties, met ‘permissie van eigenaar Matthijs’, mogen doen… De absolute must-taste is de Churrasco, bavette op een spiesje, twaalf uur lang gemarineerd en opgediend met een heerlijke huisgemaakte bbq-saus. Niet zo’n trek in een stukje vlees? Ook bij Kartel staat ceviche op de kaart, de uit Latijns-Amerika overgewaaide visschotel die aan steeds meer populariteit wint in de restaurants van de stad. Deze zeebaars met mais-kokoscrème en fried banana is wel een persoonlijk favorietje. Daar komen we zeker eens voor terug!

Als je genoeg in your face flavours geproefd hebt, kun je in een tempo overgaan op de cocktails. De vriendelijke jongens achter de bar helpen je maar al te graag. Maar overweeg ook zeker het enige toetje op de kaart. De chocolate fudge met chocolade mousse en Ferrero Rocher crumble. Wel wat ruimte voor overlaten dus in je buikie. Ook belangrijk: na de laatste keukenshift begint het borrelen, dus het kan een latertje worden. En van al dat geborrel krijg je vanzelf weer trek. En daarvoor biedt het snackluik achterin het restaurant nou precies uitkomst. Een originele culinaire gadget die niet onder doet voor de iconische Febo-muur. Ook Nederland is dus vertegenwoordigd!

Bar Kartel is een aanwinst voor de stad, die een breder publiek verdient. Op onze avond zit het bomvol, maar is het vooral de hip-and-happening-generatie die het tentje al weet te vinden. Deze eclectische mix van street food is absoluut het proeven waard, we gaan zeker nog eens terug!

Bar Kartel, Overtoom 28/30, Amsterdam West/Oud-West

Geschreven door:

Eelko Mink

VTA Uitgaan

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam