Familie Caron opent 1,5 meter pop-up restaurant op De Westergas

Amsterdam, 4 juni 2020 – Topkok Alain Caron en zijn zoons David en Tom openen een 1,5 meter pop-up restaurant op De Westergas in Amsterdam. In het Machinegebouw verschijnt half juni het tijdelijke restaurant Grand Caron. Het restaurant is een grote versie van de Franse bistro Petit Caron in De Pijp. Omdat de kleine bistro op het Gerard Douplein door de 1,5 meter regels niet open kan, heeft de Familie Caron een prachtig tijdelijk nieuw onderkomen gevonden op de Westergas.

In het Machinegebouw is vanaf de opening een dertigtal plaatsen beschikbaar, terwijl vanaf 1 juli binnen plek is voor ongeveer 80 gasten. Aan elke tafel is er 1,5 meter ruimte tussen de gasten. Dus ook als je niet uit één huishouden komt, kun je met z’n vieren aan één tafel komen eten. Daarnaast kunnen op de twee terrassen (een aan de parkzijde en een aan de entreezijde) 60 gasten genieten van Franse klassiekers als kip van de rotisserie, cote de boeuf, charcuterie en oesters. Uiteraard op 1,5 meter afstand.

Corona brengt uitdagingen, maar ook nieuwe kansen met zich mee voor de familie Caron. Tom Caron “Al snel bleek dat Petit Caron door de nieuwe regels niet open kon. Op het kleine oppervlakte is het niet mogelijk om de 1,5 meter regels goed na te leven. Toen we de kans kregen om een tijdelijk restaurant te openen in het Machinegebouw hebben we die met beide handen aangegrepen. Van deze waanzinnige locatie begon ons horeca-hart meteen sneller te kloppen. Verwacht Petit Caron, maar dan in het groot. Dus echte Franse klassiekers en fantastische wijnen in een knusse Franse sfeer.”

Primeur in het Machinegebouw

Voor het eerst neemt een restaurant zijn intrek in het Machinegebouw op De Westergas. Met haar rauwe architectuur, houten plafonds en dramatische lichtinval is het charmante pand een uitnodigende plek. Lisca Stutterheim verheugt zich, als één van de eigenaren van De Westergas, op de komst van de familie Caron: “Het zijn horeca-ondernemers in hart en nieren en Petit Caron behoort tot onze favoriete restaurants in de stad. Door de Corona-maatregelen werden vader en zoons voor een vrijwel onmogelijke opgave gesteld, maar ik ben blij dat we hen een mooie plek in het Machinegebouw kunnen bieden. Hier zal Petit Caron zeker uitgroeien tot Grand Caron.”

Reserveren

Het is mogelijk om via de website een reservering te maken www.grandcaron.nl

Restaurants Familie Caron

Met de opening van Grand Caron heeft de Familie Caron nu vier restaurants in Amsterdam. Petit Caron op het Gerard Douplein is nu niet geopend, maar Café Caron in de Frans Halsstraat en de Gouden Reaal op de Westelijke Eilanden ontvangen weer gasten.

VTA Uitgaan

vrijetijdamsterdam.nl