Politie maakt einde aan illegaal feest met honderden mensen in Haarlemmermeerse bos

Politie maakt einde aan illegaal feest met honderden mensen in Haarlemmermeerse bos
Willekeurige politie foto. Foto via Pxhere (pxhere.com)

De politie heeft zaterdagnacht in de Haarlemmermeer een illegale house party beëindigd. Midden in de bossen waren twee stages gebouwd en gingen naar schatting rond de 300 mensen los op de klanken van dj’s. Volgens één van de aanwezige bezoekers was de exacte locatie vooraf onbekend. Feest fanatiekelingen moesten het geluid volgen om op de feestlocatie terecht te komen.

Corona maatregelen

Vanwege de Coronamaatregelen zijn grote festivals en evenementen waarschijnlijk pas weer toegestaan als er een vaccin tegen corona is. Dance-fanatiekelingen lijken hierdoor op zoek te gaan naar alternatieven om toch los te kunnen gaan.

Afgelaste evenementen

In het gebied van de illegale house party zou eind augustus het populaire Mysteryland festival plaatsvinden. De organisatie van dit meerdaagse dance-event zag zich door de Coronaregels van de overheid genoodzaakt het festival af te lassen.

Andere dance-events zoals Defqon, Awakenings, Amsterdam Open Air, Milkshake Festival en een hoop andere feesten zitten dit jaar in hetzelfde penibele schuitje. Grote evenementen zijn sowieso tot 1 september niet toegestaan.

Geen aanhoudingen

Volgens NH nieuws zijn er geen mensen aangehouden. Op de Noord Hollandse website is verder te lezen dat personen die na vannacht corona-klachten hebben, zich volgens de veiligheidsregio kunnen laten testen bij de corona-teststraat in Haarlem. Eerder deze maand beëindigde de Amsterdamse politie een illegale dance party op het strand van IJburg.

VTA Uitgaan

vrijetijdamsterdam.nl