Mental Theo & The Darkraver bij jubileumshow Paul Elstak

Mental Theo & The Darkraver bij jubileumshow Paul Elstak
Bron foto: dj Paul Elstak

Naast Party Animals en 2 Brothers on the 4th Floor, zijn ook Mental Theo & The Darkraver bij het ’25 Years Rainbow in the Sky’ jubileumfeest van Paul Elstak in Gelredome.

“DJ Paul is een mega icoon voor zoveel generaties en dat is zo mooi om te zien, al die nieuwe jeugd die ook met zijn muziek is opgevoed en nu met zijn Biggi fissa in de Gelredome… Shiiiit daar MOET je wel bij zijn en IK mag zeggen dat ik erbij ben🥳,” aldus The Darkraver. Hij komt, net als Mental Theo, als gastartiest naar de jubileumshow 25 Years Rainbow in the Sky, zaterdag 14 december, van 18.00 tot 23.00 uur, in Gelredome in Arnhem.

Paul Elstak, die met het stadionconcert zijn grootste show ooit aan zijn fans voorschotelt, maakte eerder al de komst van Party Animals en 2 Brothers on the 4th Floor bekend. Paul Elstak: “Het is dat er een zomer met heel veel festivals aan zit te komen, maar eigenlijk kan ik al niet meer wachten tot 14 december. Dat wordt een ongekende feestavond met een aaneenschakeling van hits. Ik vind het mooi dat collega’s, die in de loop der jaren tot vrienden zijn uitgegroeid, daar ook bij willen zijn.”

The Darkraver en DJ Gizmo

The Darkraver is geboren in Den Haag als Stefan André Sweet. Hij treedt ook wel op onder de naam Steve Sweet en wordt samen met DJ Gizmo gezien als een van de grondleggers van de Haagse hardcore-scene. Steve bedacht ook mede de bekende Hakkuh-kreet, die tot op de dag van vandaag symbool staat voor de gabberdansstijl.

Aanvankelijk wil het niet helemaal vlotten met zijn muzikale carrière en hij gaat dan onder meer aan de slag als stripper/danser, maar ook beveiligingsmedewerker. Maar na verloop van tijd volgt toch het succes in de muziek. Hardcore is de basis, maar hij mixt dat tijdens zijn sets ook met andere muziekstijlen. In 1996 werd The Darkraver verkozen tot beste hardcore DJ.

Mental Theo

Mental Theo vormt een bekend duo met Charly Lownoise, maar treedt ook solo op. Hij begon zijn muzikale carrière op relatief late leeftijd. Aanvankelijk trad hij op als DJ op Mallorca, maar begin jaren negentig besloot hij met Charly Lownoise te gaan samenwerken. Het happy hardcore scoorde vele hits tussen 1994 en 1998, met Wonderfull days als grootste knaller.

Mental Theo nam ook veel presentaties op radio en TV voor zijn rekening. Hij werkte geruime tijd voor muziekzender TMF en radiostation Slam FM! Daarnaast presenteerde hij diverse programma’s bij Veronica en RTL7. In 2014 maakte hij samen met Gin Dutch en gastheer van de avond, Paul Elstak, het nummer Raving Beats.

De show 25 Years Rainbow in the Sky is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar. De kaartverkoop verloopt via: https://www.rainbowinthesky.nl/tickets/

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 39,95 incl. servicekosten.