LUCAS & STEVE, VANVELZEN EN KENNY B NAAR MUZIEKIDS FESTIVAL

LUCAS & STEVE, VANVELZEN EN KENNY B NAAR MUZIEKIDS FESTIVAL

Lucas & Steve, VanVelzen en Kenny B komen zondag 2 juni, van 13.00 tot 17.00 uur, naar het Muziekids Festival in Hilversum. Ook Jennie Lena (The Voice) en Robin Tinge (The Voice Kids) komen die dag naar de mediastad, die van maandag 27 mei tot en met zondag 2 juni in het teken staat van De week van Muziekids 2019. Gedurende deze week vinden er allerlei activiteiten plaats, erop gericht om zoveel mogelijk steun te vergaren voor de Stichting Muziekids. Het festival wordt gepresenteerd door Giel Beelen en vormt de apotheose van de week.

Alle activiteiten zijn bedoeld om aandacht te vragen voor Muziekids, maar ook om de financiële middelen bij elkaar te brengen om de uiteindelijke doelstelling van de stichting te realiseren: vijf studio’s per jaar openen en uiteindelijk een studio in elk ziekenhuis. Momenteel zijn er Muziekids studio’s ‘ON AIR’ in Hilversum, Blaricum, Tilburg, Almere en in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

De stichting wil de mogelijkheid creëren, om kinderen tijdens het verblijf in een ziekenhuis kennis te laten maken met het zelf maken en spelen, beluisteren en beleven van muziek. Het aangenamer maken van het ziekenhuisverblijf voor de Kids via muziekbeleving. Het realiseren van De Muziekids Studio, waarin gedurende de hele week muziek beleefd en gemaakt kan worden. Het daartoe verkrijgen van de benodigde financiële middelen via donaties, giften, sponsoring, fondsenwerving en opbrengsten van bijvoorbeeld (gitaar)veilingen. Omdat dit niet door de ziekenhuizen betaald wordt. Of niet door de gezondheidszorg verstrekt kan worden. Of niet van overheidswege gesubsidieerd wordt.

Robbert de Vos, directeur van de Stichting Muziekids: “We merken al jaren dat Hilversum onze stichting omarmt en dat voelt gewoon goed. Vooral als je met een klein en hecht team probeert de stichting te laten groeien. Dat voelt als een warm bad.”

Jordan de Vos, organisator van De week van Muziekids: “Wij zijn al onze activiteiten in Hilversum gestart en daarom zijn we ook trots dat we deze derde editie in Hilversum gaan brengen. En niet alleen, maar samen met de scholen, restaurants, café’s en verenigingen, terwijl ook op facilitair gebied heel veel bedrijven hun belangeloze medewerking hebben toegezegd.”

Kaarten voor Muziekids Festival zijn vanaf 11 mei verkrijgbaar voor € 10,= via www.muziekids.nl.

vrijetijdamsterdam.nl